Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
İl Müftüsü Gerek ten Bayram mesajı

İl Müftüsü Gerek ten Bayram mesajı

Tarih 27 Temmuz 2014, 11:27 Editör PINAR YILMAZ

KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ
2014 YILI RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ

2014 YILI RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

 

Değerli Kırıkkale’li Hemşerilerim!

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş olan bir Ramazan Ayını daha geride bırakarak en büyük mutluluk ve sevinç günlerimizden biri olan Ramazan Bayramına  kavuşmak üzereyiz.

 

 28 Temmuz 2014 Pazartesi  günü mübarek Ramazan Bayramıdır. Bizi bu mübarek güne ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Bayram, hepimize ve bütün Müslümanlara kutlu ve mutlu olsun. Yüce Rabbimiz bu mübarek günümüzü güven, esenlik, barış ve huzura  vesile kılsın.

 

Değerli Kardeşlerim!

Bayramlar; aynı inanç, aynı duygu ve aynı düşünceleri paylaşan insanların birlikte sevindiği müstesna günlerdir. Bayramlar Cenab-ı Hak’kınMü’minlere  manevi bir ziyafetidir.Bayramlar: neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme günleridir. Kardeşlik duygularının perçinleştiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, dargınlıkların sona erdiği, asık suratların güldüğü ve katılaşmış kalplerin yumuşadığı müstesna günlerdir.

 

Bu bakımdan bu günleri en hayırlı olabilecek şekilde değerlendirmeliyiz. En başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargınları barıştırmalı; fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Hiç kimseyi kimsesiz bırakmamalıyız. En coşkulu kaynaşma günü olan bayramlarda, bu mutluluğun dışında kalmamaya ve  kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya büyük özen göstermeliyiz. Böyle davranmakla, bayramın bütünleştirici özelliğinden istifade etmiş oluruz.

 

Değerli Kardeşlerim!

Bayramlarımız, millet olarak kimliğimizin bir parçasıdır. Kimliğimizin bu önemli  parçasını  gelecek kuşaklara aktarmak İslami bir görevdir. Bu bakımdan bayramın, güzel geleneklerimizden  uzaklaştırılarak sıradan bir tatil fırsatı gibi değerlendirilmesine yönelik anlayıştan uzak kalmalıyız.

 

Bayramlarımız, milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve dostluğumuzun  perçinleştiği günlerdir. Buna özen göstermeliyiz. Dünyanın çeşitli yerlerinde bayram sevinci yaşayamayan Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmeliyiz.  Ailece ve milletçe huzur ve mutluluğumuzun, milli birlik ve beraberliğimizin devamı için gerekli özeni göstermeliyiz.  Dua  ve niyazlarımızla şehitlerimizin ruhların şad etmeliyiz.

 

Değerli Kardeşlerim!

Bayrama yaklaştığımız şu günlerde fitre ve zekatlarımızı vermemişsek hemen vermek suretiyle fakirlerin de bayramda sevinmelerini sağlayalım. Bu yıl fitrenin en düşük miktarı 10.00 TL  olduğunubildirmek isterim. İlimizde Bayram Namazının 06:24de kılınacağını hatırlatmak istiyorum. Bayram günü hep birlikte camiye koşarak, bayram namazını birlikte kılarak, ellerimizi topluca Yüce Rabbimize açarak bayram sevincini birlikte yaşamaya  çalışalım.

 

Bu yıl Nur Camiinde Bayram  Sabahı sabah namazından itibaren kadınların ve Çocukların da katılımı ile özel program yapılacak ve Bayram buluşması gerçekleştirilecektir.  Kırıkkale’li kardeşlerimizi eş ve çocukları ile bayram sabahı Nur Caminde  bayram namazı kılmaya, özel programa  ve bayramlaşmaya davet ediyorum.

 

Bu duygularla Kırıkkale’li hemşerilerimizin ve basın mensuplarımızın Ramazan Bayramını tebrik eder, Cenabı Allah’tan milletimiz, bütün din kardeşlerimiz  ve insanlık alemi için hayırlara vesile kılmasını niyaz ederim.

 Saygılarımla.

Bekir GEREK

Kırıkkale İl Müftüsü

Bu haber 1001 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi