Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Vatandaşın aldığı kavun hastanelik etti

Vatandaşın aldığı kavun hastanelik etti

Tarih 16 Ağustos 2014, 01:19 Editör PINAR YILMAZ

Vatandaşın aldığı kavun hastanelik etti

Kırıkkale’den aldığı kavun hastanelik etti

Memleketinden aldığı kavunu Güngören’deki evinde yiyen iş adamı Mahmut Şener, hastaneye kaldırıldı. Şener'in, yediği kavunun içten filizlendiği ve bu yüzden zehirlendiği belirlendi. Doktorlar, içten filizlenme ile meyvelerin bozulabileceğini ve bir takım rahatsızlıklar oluşturabileceğini söyledi.

 

Resmi büyütmek için üzerini tıklayın...

Bayram sonrası Kırıkkale'den İstanbul'a dönerken yoldan aldığı kavunu Güngören'deki evinde kesen Mahmut Şener, kavunun içten filizlendiğini gördü. Küçük bir dilim tadan Şener, bir süre sonra rahatsızlandı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Şener, iğne ilaçla sağlığına kavuştu. Hastane yetkilileri, Şener'in içten filizlenen kavundan zehirlendiğini belirledi.

Kişi  gıdaya karşı tahammülsüzlük gösterir

İlk kez böyle bir olaya şahit olduğunu dile getiren Şener, “Bunu bayram dönüşünde gittiğim Kırıkkale’de aldım. Buraya gelip kestiğimizde kavunun çekirdeklerinin içten filizlendiğini gördük. Şu ana kadar da hiç görmediğim bir şey. İçten yeşermiş. Bir dilim kesip yedim. O gün hastaneye gittim. İğne falan yaptılar. Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum.” diye konuştu.  Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. İbrahim Süre de, meyve yeme sonrası yaşanabilecek bu tür rahatsızlıkların, beklemeye bağlı bayatlamayla içten yaşanabilecek kimyasal bazı değişimle ortaya çıkabileceğini söyledi. Meyvenin, kabuğu sayesinde korunduğu için içte bir mikrop durumunu söz konusu olmayabileceğini dile getiren Süre, “Bayatlama dediğimiz eskime ile meyvenin içinde kimyasal problemlerin armasına bağlı olabilecek değişikler, kişi o meyveyi yediğinde rahatsızlık yapar. Bundan mikrop olmayabilir. Kişi o gıdaya karşı tahammülsüzlük gösterir. Yine aynı şikayetlerle gelebilir. Yine karın ağrısı, kusma, ishal, bulantı, terleme ve bazen ateş ” değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber 1162 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi