Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
RENGARENK NAĞMELER  PROJESİ KABUL EDİLDİ

RENGARENK NAĞMELER PROJESİ KABUL EDİLDİ

Tarih 18 Ağustos 2014, 17:43 Editör PINAR YILMAZ

RENGARENK NAĞMELER PROJESİ KABUL EDİLDİ

     “ RENGARENK NAĞMELER “ PROJESİ KABUL EDİLDİ

      Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında  Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Bakanlığa sunulan “ Rengarenk Nağmeler “ projesi hibelendirildi.

       Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği  Yaşamkentte hayırsever çift Aynur-Suat Kılıç’ın kendilerine tahsis ettiği 3 katlı modern binalarında çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca engellilerin ve yaşlı insanlarımızın ücretsiz kalabileceği “ yaşam paylaşım merkezi “ oluşturmak için tahsis edilen bina yanında arsa alınmıştır. Yurt içinde Ankara ve Kırıkkale, yurt dışında Almanya  ve Belçika’da yapılacak proje faaliyetlerinde kültürler arası diyalog müzik ve  çeşitli aktiviteler sayesinde gerçekleşecektir. Özellikle Anadolu Müziğinin, otantik enstrümanların gençlerimize aktarılması; onların Avrupalı akranlarıyla ortak faaliyetler yapmasını amaçlayan  “ Rengarenk Nağmeler “ projesinde  Rengarenk Koro Konserleri, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, Müzik Kursları, Eğitimler, Geziler,  Atölye ve Saha Çalışmaları gibi etkinlikler yapılacaktır. Proje de özellikle kültürler arası diyalog ve hoşgörünün geniş kitlelere müzikle aktarımı sağlanacaktır.

     Proje hakkında açıklamalarda bulunan Dernek Yönetim Kurulu üyesi ve Projelerden Sorumlu Fatma BAYKALDI , Dernek Proje Koordinatörü Barış GÜMÜŞBAŞ  ; projenin muhtemel ortaklarını şu şekilde sıraladı Ankara ; Türk Kızılayı Derneği, SOS Vakfı , Kırıkkale ; Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi,  Yaylacık Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Çağlayan Saz Evi.

  Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Aynur KILIÇ ; Ekim 2014 de başlayıp 6 ay sürecek proje faaliyetlerine toplumun her kesiminden katılımın olmasını temenni ederek hibe için Gençlik ve Spor Bakanlığına çok teşekkür etti. Ayrıca proje faaliyetleri için www.anakucagizedem.com veya www.gunesevi.net  in mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Bu haber 1166 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi