Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da Sel Felaketinin Gündüz yüzü, Facia

Bahşılı da Sel Felaketinin Gündüz yüzü, Facia

Tarih 20 Ağustos 2014, 09:36 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da Sel Felaketinin Gündüz yüzü, Facia

Bahşılı da Sel Felaketinin Gündüz yüzü Facia

geceyarısı sağanak yağış ve sel baskını hayatı felç etti.Bahşılı ya gelen sel İlçe yi İkiDere tarafından ablukaya aldı.

1-Karadere dedikleri büyük dağın ortasından geçen ve İlçe içerisinden iki mahalle arasından geçen dere,

2-Hodar deresi dedikleri yer ise Bahşılı Atadönmez mahallesi, Katır çukuru mevkii ve KÜ meslek yüksek okulu civarındaki yazlıkların ortasından ırmağa dökülen dere.

Gece Meydana gelen sel felaketini kimse durduramadı,yönlendiremedi,Eski Bahşılı arazileri olan Karanfil kuyusu,Şadının dere ile birleşen İğdeli deresi suları eski Bahşılı dan itibaren İlçe içerisindeki dere kıyında ne varsa arazi,ev,köprü,özellikle ağaçları kökünden sökerek sürükledi.İlçedeki Karadere ıslahı ve sel önleme istinat duvarlarını taşan sel,köprü ağızlarının dar olması hasebiyle köprü üzerinden ilçe içerisine yollara ve ulaşabildiği her eve baskın yaptı.

Eski Bahşılı yeni bahçeli mahallesinde dere ağzında bulunan Mezarlık köprüsü,Bahçeli mahallesinin tek köprüsü,Elektrik direkleri ,ev eşyaları,Tüpraş tren hattı rayları,mandıralar ve saman balyaları,Özellikle Üniversite meslek yüksek okulu tarafındaki lokanta gibi çalışan küçük iş yerleri,sebzeler,tavuk kümesleri,çoban köpeği,Traktör kasaları,otomobilleri önüne kattığı gibi sürükledi.

 

Çamlıca köyünde dere ağzında bulunan bir evi bahçesini ve 20 yıllık ağaçlarını yok etti,eşyaları dere boyunca savruldu,Kadın feryat ederek Kaymakam Polat a ağladı.

Gece özellikle Başkan Uyar ın kendi aracı ile sokağa çıkamayan iş makinelerini kullanan şoförleri toplaması, Belediye kademesindeki çamur deryası ve suya nazaran göreve başlamaları,Canver pare bir şekilde her yeri çamur içerisinde çalışan personeli ve amirlerini ayakta alkışlıyoruz.

Şimdi Selin Gerçek yüzünün gündüz gözü ile ortaya çıkması ve Bütün Kırıkkale yetkilerinin özellikle Vali miz Al Kolat ın ve Protokolün  akın etmesini yayınlayalım ki, Yardımlaşma nasıl olur,İnsana sahip çıkma nasıl olur,Bütün birimlerin iş makineleri bir saatte nasıl devreye girer herkes onu görsün-duysun ve takdir etsin.

 

Felaket sabahı ilk tespitleri yaparken makinesinin arkasında tansiyonu yükselen ve hiç uyumadan İlçe sindeki felaketi gören A.Y nin objektifinden acı gerçekleri görelim-bu bir felaketti,şükür can kaybı yaşanmadı.

Öğle civarında İlk tespitler için İlçe İçerisinde ve Çamlıca köyü ile Küreboğazı köyünü Kaymakam Harun Ersin Polat ziyaret etti.

Zaten ilçe içerisinde zarar gören halka moral vererek her eve ulaşmaya çalışan Başkan Uyar ve Personeli Takdire şayan bir çalışma gösterdi-Tebrik ediyoruz.

 

Vali Kolat,Kırıkkale İl Jandarma Alay komutanı,Kaymakam Polat,Özel İdare genel sekreteri Aydın,İl Genel Meclis Başkanı,DSİ şube müdürü,Çevre müdürlüğü,

KÜ meslek yüksek okulu arkasında yazlık evinde oturan Kalbinde pille yaşayan Hayri ve eşi  Nejla Ustaoğlu sel baskını ile mahsur kaldıkları evlerinin birinci katından Başkan Uyar ve Belediye ekibi kurtarıldı.

yine Hasan Ulusan Doğanay mahallesinde evinde otururken evini su basmış, Ailesi iki torunu,kızı ve hanımını belediye Başkanı ve personel belediye kepçesi ile su birikintisinden içinden geçip evin balkondan alınarak dışarı çıkarıldı.

Kara dereden giden bahçeli mahallesi yolunda sel gelmesi ile otomobillerinde mahsur kalan Dürdane Dönmez de Belediye fen işleri ve kepçe yardımı ile kurtarıldı.

Civan mirza ya araç akşam sel baskınında kaybolmuştu ,71 AK 747 plakalı araç sabah Kızılırmağa birleşen dere yatağında hurda halinde bulundu .

Yeşilvadi Aile piknik alanı sahil yolunu sel ve çamur doldurması nedeni ile yol kapandı oradan geçen ve mahsur kalan vatandaşları yine Belediye personeli iş makineleri ile kurtardı.

Yeşilvadi camii alt katındaki tuvalet ve lavobalar kullanılamaz hale geldi.

Yine selin sürüklediği Bir Traktör, Römork,Tarım aletleri aşağı arazide bulunarak sahiplerine verildi.

Eski Bahşılı yeni Bahçeli mahallesinde oturan emekli emniyet müdürü Şuayıp Karagözün evinin önüne vuran dereden gelen büyük sel ise Mandırasını yıkarak kış için aldığı saman balyalarını,25 kadar tavuklarını, kuyuda bulunan su motorunu götürerek arazisinde büyük çaplı tahribat çukurlar meydana geldiği tespit edildi.

Bunca zara ve hasarlarda ise en büyük zararı Belediye Alt yapısı, Kanalizasyon sistemi, Kullanma suyu boru ana hatları ve özellikle yollardaki asfalt ve kilit parkeler gördü.

 

Kırıkkale Vali si Ali Kola tın sel felaketi olan yerlerdeki incelemeleri Belediyenin ve halkın gönlüne biraz da olsa bir güven ve ferahlık verdi, şimdi Devletin sıcak eli değer bütün zararlarımız karşılanır arzuları doğdu.

Vali Kolat Kaymakam lık ve Belediye, Emniyet , Afat işbirliği ile zarar ziyan tespitlerine başlandığını iletti.

 

 

 

 

Bu haber 2856 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi