Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
İtfaiye Haftasında tatbikat heyecanı

İtfaiye Haftasında tatbikat heyecanı

Tarih 01 Ekim 2014, 00:38 Editör PINAR YILMAZ

İtfaiye Haftasında tatbikat heyecanı

İtfaiye Haftasında tatbikat heyecanı

25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri yaptı.

25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri yaptı.

Hafta kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda stant açıldı. Standı gezen
Kırıkkale Valisi Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Jandarma Alay komutanı Albay Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İtfaiye Müdürü Yusuf Varışlı’dan araç ve gereçlerin hangi vakalarda nasıl kullanıldığı hakkında bilgi aldı. Bu esnada Vali Ali Kolat, yanına gelen minik öğrencilere İtfaiye Haftası hakkında kısa bilgiler verdiği görüldü. İtfaiye tarafından kullanılan araç ve gereçler vatandaşlara tanıtıldı. Daha sonra alev alan tüpün nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. Hemen ardından kaza yapan ve araç içinde sıkışan vatandaş kurtarıldı. Kurtarılan araçta yangın çıktı. İtfaiye kısa sürede yangına müdahale etti. Bu gösteriler sırasında vatandaşların alkışları hiç durmadı.

Belediye Başkanı
Mehmet Saygılı, itfaiyeciliğin zor bir görev olduğunu ve fedakârlık isteyen bir iş olduğunu söyledi. Saygılı, “İtfaiye Haftası 25 Eylül-1 Ekim 2014 tarihinde kutlanmaya başlanıyor. Büyük bir fedakârlıkla görev yapan itfaiyeciler tatbikat yaparak yanmakta olan bir aracı söndürdüler. İnsanlar görev yaparken ilk önce fedakârlıklarını gözden geçirsin. İtfaiyeci, polis ve asker gibi görevliler en büyük fedakarlığı yapıyorlar. Bu vesile ile tüm görevlilerimizin haftasını kutluyorum.” dedi.

Tatbikata başlatan tüm ekibi kutlayarak sözlerine başlayan Vali
Ali Kolat, “Riskli ve fedakarlık isteyen bir görev. Risk alanı olan bir görev bölgemizde büyük yangın felaket olmadı. Duyarlı bir iliz. İtfaiye bizim için son derece önemli. Kritik kurumlarımız var. Vatandaş olarak duyarlı olmak gerekli görevlilerimize duyarlı olmak gerekli. Ülkemiz ve insanlığımız inşallah üzücü olayla karşılaşmaz.” diye konuştu.

Kent olarak hassas bir bölgede olduklarını da hatırlatan Vali Kolat şöyle dedi: "Bu yüzden duyarlılığımız ve hassasiyetimiz fazla. Bu anlamda da itfaiye bizim için son derece önemli. Kentte Makine Kimya Endüstrisi Kurumu,
Tüpraş Rafinerisi gibi büyük kurumlarımız var. Bu açıdan kent olarak duyarlı olmamız gerekmektedir. Bu tür görevi olanlara da kolaylıklar sağlamamız lazım. Trafikte yol verme konusunda olsun, yardımcı olma konusunda olsun beklentilerini yerine getirmemiz lazım. İtfaiyecilere Allah kolaylık versin, kazadan beladan korusun."

 

Bu haber 1062 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi