Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Şehit Babası Gencer, Erdoğan a Hakaretten Cezalandrıldı

Şehit Babası Gencer, Erdoğan a Hakaretten Cezalandrıldı

Tarih 16 Ekim 2014, 11:03 Editör PINAR YILMAZ

Şehit Babası Gencer, Erdoğan a Hakaretten 1 Yıl Ceza Aldı

Şehit Babası, Erdoğan'a Hakaretten 1 Yıl Ceza Aldı

Diyarbakır'da 16 Kasım 2013 tarihinde, Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı açıklamayla tepki gösteren eski Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencer, 'Kamu görevlisine hakaretten' 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da 16 Kasım 2013 tarihinde, Kürt şarkıcı Şivan Perver ile kucaklaşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı açıklamayla tepki gösteren eski Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Gencer, 'Kamu görevlisine hakaretten' 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gencer'in cezası, 5 yıl süreyle ertelendi.

Oğlunu ve yeğenini şehit verdiğini belirten
Mehmet Gencer, 14 Temmuz 2014 tarihinde beraberinde eşi Nebahat Gencer ile birlikte Kırıkkale Postanesi'ne giderek, TBMM'den çıkan çözüm süreci ile ilgili son yasaya tepki gösterdiğini belirtip, elindeki poşette bulunan ve hacılıktan getirdiğini söylediği 1 kilo kınayı Erdoğan'ın ev adresine gönderdi. Gencer, "Bu yasa ile Hükümet'in TC Devleti'ni terör örgütü PKK ile muhatap etmişlerdir" diyerek basın açıklamasında bulundu. Bunun üzerine Gencer hakkında 'Kamu görevlisine hakaret ettiği' iddiasıyla Kırıkkale 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen son duruşmasına sanık Mehmet Gencer ve avukatı Yavuz Kuzucu katıldı.

Şehit babası Mehmet Gençer mahkeme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Başbakana hakaret ettiğim iddiası ile aleyhime açılan dava bugün neticelenmiştir. Mahkemenin verdiği karara göre bir yıl hapis cezası verilmiştir. Bu ceza 5 yıl ertelenmiştir. Bu kararı kabul etmiyorum. Çünkü ben hakaret kastı ile konuşma yapmamıştım. Hakaret de etmemiştim. Ama 'hakaret etti' diye, bir ses kesme davası açıldı. Sesimi 5 yıl keseceğim, sesimi çıkartmayacağım. Zaten hakaret etmemiştim, ama her türlü konuşmam suç kabul ediliyor. Şehit babalarını da artık hakaret davaları adı altında, baskı davaları açılıyor. Ses kesme davaları açılıyor. Gönül arzu eder ki bu ülkede bağımsız bir yargı hırsızlıkları, yolsuzlukları araştıran ve her türlü haksızlığın karşısında duran bir yargı olsun isterdim. Bu kararı suçsuz bir insan olarak kabul etmiyorum." dedi.

“7 BİN 80 TL CEZA VERİLDİ”

Şehit babasının avukatı Yavuz Kuzucu ise müvekkilinin 20 yaşındaki evladını şehit verdiğini belirterek, "20 yaşındaki evladını yitiren bir babanın feryadına hakaret suçlaması ile ceza verilmiş olmasını ben ülkem adına gerçekten çok üzüntü verici buluyorum. İnşallah ülkemizin yarınları daha iyi olur. Ceza öncelikle 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasından dolayı 90 gün adli para cezası, kamu görevlisi olarak kabul gördüğünden dolayı 365 gün adli para cezasına çevrildi. Artırımlar neticesinde 7 bin 80 TL ceza verildi. Bu da 5 yıl süre ile ertelendi." diye konuştu.

 

 

Bu haber 1002 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi