Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

Tarih 16 Ekim 2014, 11:07 Editör PINAR YILMAZ

Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlama Programı Düzenlendi

İl Müdürlüğümüzce “Dünya Çiftçi Kadınlar Günü” Kutlama Programı Düzenlendi

Program merkez ilçeye bağlı Pazarcık köyünde İl Müdürü Recep KIRBAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa GÜNEŞ, Köy Muhtarı Şeref CANKURT, Köyün Tarım Danışmanı Sezen EROL, Sosyolog Memduha YAMAN, Ev Ekonomisti Berrin HİŞTİR ve köyde bulunan kadın çiftçilerin katılıyla yapılmıştır.

Programda İl Müdürü Recep Kırbaş; Dünya ÇiftçiKadınlar Gününü kutlayarak özverili çalışmalarından dolayı bayanlarımıza teşekkür etmiş ve günün anısına birer gül hediye etmiştir.

Daha sonra İsmail Erdal’a ait sebze bahçesinde ve ağılda tarım ve hayvancılık konularında bilgi alış verişinde bulunulmuştur. Burada katılımcılara sebzelerde örtü altı yetiştiriciliğinin önemi, sağlıklı süt elde edilmesi ve diğer tarımsal konularda bilgilendirme yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzcegeçmiş yıllardaAhiler Kalkınma ajansı ve İl Özel İdare destekleriyle 40 kadın çiftçimize“Kadın Çiftçilere Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Projesi”  uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar oynamaktadırlar. Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim’i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.

 

Bu haber 1249 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi