Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Sulakyurt ta Tarımsal Yenilikler Sergisi

Sulakyurt ta Tarımsal Yenilikler Sergisi

Tarih 18 Ekim 2014, 09:23 Editör PINAR YILMAZ

Sulakyurt İlçemizde Tarımsal Yeniliklerin Çiftçilere Tanıtım Sergisi Yapıldı

Sulakyurt İlçemizde Tarımsal Yeniliklerin Çiftçilere Tanıtım Sergisi Yapıldı

Sergi Sulakyurt Meydanında Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Sulakyurt Belediye Başkan V. Turgut Baki, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi M. Y. O. Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Bitkisel Ürt ve Bitki Sağ.Şb. Müdürü Jale Ödemiş, Sulakyurt İlçe Tarım Müdürü İlker Demirci, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Sulakyurt Ziraat Odası Bşk. Nurettin Ergazi, İlçe Müdürleri, teknik elemanlar ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Sergide tarımsal üretimde girdi olarak kullanılan; tohum, damızlık hayvan, gübre, ilaç, tarım makinaları ile yöresel olarak yetiştirilen üzüm, bal, kışlık kavun ve karpuz, bal kabağı, pirinç, mantar ve pekmez gibi ürünler sergilenmiştir. Sergi açan firma yetkilileri tarafından çiftçilere ürünler hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Sergiyle ilgili bir açıklama yapan Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez; ilkini bu yıl yaptıkları bu faaliyetin gelecek yıllarda fuar organizasyonu şeklinde yapmayı düşündüklerini, bu tür faaliyetlerin çiftçinin bilgi ve görgüsünü arttırdığını, Sulakyurt ilçesi ve Kırıkkale ilinin tanıtımına rolünün olacağına inandığını söylemiş ve Serginin hazırlanmasında emeği geçenlere özellikle İlçe Tarım Müdürü İlker Demirci ve personeline teşekkür etmiştir.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da yaptığı konuşmada; Sulakyurt ilçesinin bitkisel ve hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çiftçiler tarafından modern tarım teknikleri kullanılarak bilinçli üretim yapılmasının gerektiğini söylemiştir. Kazançlı bir üretimin yapılabilmesi için pazarda talep gören sertifikalı fide, fidan ve tohumların kullanılarak,makinalı tarımdan yararlanarak üretim yapılması ve elde edilen ürünlerin uygun pazarlama teknikleri ilepazarlanması gerektiğiniifade etmiştir.Bu amaçla üretimde kullanılan girdileri çiftçilere tanıtmak için böyle bir sergi açtıklarını söylemiştir.

Daha sonra serginin gezilmesi ile program sona ermiştir.

 

Bu haber 3298 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sulakyurt

Şerife cesur un ismi Hastaneye verildi.

Şerife cesur un ismi Hastaneye verildi. Marifet Ayakkabıde Değil Ninenin Asil Davrınışındandır.

Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı

Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı Sulakyurt İlçemizde Arıcılık Kursu Açıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi