Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Milli Tüfek ülkelerin dikkatini çekmeye başladı

Milli Tüfek ülkelerin dikkatini çekmeye başladı

Tarih 18 Ekim 2014, 10:31 Editör PINAR YILMAZ

Milli Tüfek ülkelerin dikkatini çekmeye başladı

Milli Tüfek ülkelerin dikkatini çekmeye başladı

 Kırıkkale Silah Fabrikasında yapılan TSK'nın envanterine giren yeni Milli Piyade Tüfeği performanslarıyla göz dolduruyor. Deneme atışlarındaki başarıları ve kullanım kolaylığı nedeniyle pek çok ülke Milli Piyade Tüfeği ile yakından ilgileniyor

 Testtlerde üstün başarı sağlıyor

Türkiye'nin ilk yerli piyade tüfeği MPT 76, Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmesi ile birliklere  sevkiyatı gerçekleştirildi. Ülkede bulunan bazı komando birlikleri ile özel kuvvetlere deneme amaçlı dağıtıldı. Birliklerde yapılan binlerce atış sonrasında tüfeklerle ilgili geri bildirimler de alınmaya başlandı. Kullanıcılarından geçer not alan tüfek, hem sağ elini hem de sol elini kullananlara uygun olarak tasarlandı. Piyade tüfekleri arasında en hafif olma özelliğine sahip MPT 76, aralarında kum, toz, çamurun da bulunduğu 36 ayrı testten başarıyla geçti.

Üretim artacak

Piyade tüfeğinin en moderni olma özelliğini taşıyan MPT-76'ya dost ve müttefik ülkelerden de yakın ilgi gösteriliyor. Bir çok Türki Cumhuriyeti ülkelerinde ve Arap ülkelerinden gelen askeri yetkililerin deneme atışlarında sergilenen performastan sonra silahın protipini denemek üzere istedikleri belirtildi. TSK yetkililerin Milli Piyade Tüfeğinde ele edilen başarıdan sonra ihracatı konusunda önümüzdeki günlerde önemli aşamalar kaydedibeleceğini belirttiler. 

 

Bu haber 1121 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi