Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bakanlık Desteğiyle Güneş Enerjili Sulama Sistemi Hizmette

Bakanlık Desteğiyle Güneş Enerjili Sulama Sistemi Hizmette

Tarih 24 Ekim 2014, 01:29 Editör PINAR YILMAZ

Bakanlık Desteğiyle Güneş Enerjili Sulama Sistemi Hizmette

Bakanlık Desteğiyle Güneş Enerjili Sulama Sistemi Hizmette

Bakanlık Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde İlimizde ilk kez desteklemesi yapılan Güneş Enerjili Sulama sistemi faaliyetine başlamıştır.

 Kırıkkale Merkez Ahılı köyü çiftçilerinden Laver ONAN’ın başvurusu ile desteklenen Güneş Enerjili Sulama sisteminin yerinde kontrolleri yapılmıştır. Bu sistemin kurulumu ile yatırımcımızın güneş enerjisi sayesinde 0 TL maliyet ile ceviz bahçesi tesisinin sulamasını yapabileceği gibi ileriki yıllarda taşınabilir olarak planlanan Güneş Enerjisi sistemi ile evinin elektrik ihtiyacını da karşılayabilecektir.

Bu kapsamda İl müdürlüğümüzce Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı kapsamında toplamda 9 adet proje için 212.028 TL hibe desteği verilecektir.

Programın diğer bir ayağı olan Makine Ekipman desteklerinde bugüne kadar toplam 2.239 çiftçimize 6.324.680 TL hibe destek verilmiştir.

 Bununla birlikte 8. Etap KKYDP kapsamında; Sulakyurt İlçesinde “Ayçiçeği Eleme, Çuvallama ve Depolama Projesi”, Delice ilçesinde “Hububat Depolama ve Temizleme Tesisi Projesi”, Kırıkkale OSB’ de “Yem Üretimi Ürün Çeşitliliğinin Artırılması Projesi”, Kırıkkale Merkezde uygulanacak olan “Un Tesisi Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi.”, Keskin ilçemizde “Buğday Silosu Projesi.” ve “Çelik Silo Projesi.” ve Balışeyh ilçemizde Kuruyemiş Paketleme Projesi hibe desteği almaya hak kazanmış ve inşaatları yılsonu itibarıyla bitmiş olacak ve bu işletmelere toplam 2.569.479,00-TL tutarında hibe desteği verilecektir. İl Müdürlüğümüzce bu zaman kadar bu projelerle birlikte 21 proje için 5.783 bin TL destek verilmiş olacaktır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Recep Kırbaş; İlimize Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında bugüne kadar 2248 çiftçi için makine ekipman ve sulama desteği, 21 yatırımcımıza 5783 bin TL tarımsal sanayi desteği olmak üzere toplamda yaklaşık 28 milyon TL tutarında yapmış oldukları yatırımları karşısında 12.320 bin TL hibe destek verildiğini söylemiştir. Ayrıca yatırımcıların yakın zamanda yayınlanmasını beklediğimiz yeni destekleme programından yararlanmaları için gerekli hazırlıkları yapmalarını istemiştir. 

 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında % 50 Hibe Destekli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusunda; gerçek kişilerde 300.000,00 Türk Lirası, tüzel kişilerde 800.000,00 Türk Lirası destek verilmiştir.

                                                                                                             Recep KIRBAŞ

                                                                                                                  İl Müdürü

Bu haber 989 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi