Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Tarih 25 Ekim 2014, 12:05 Editör PINAR YILMAZ

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi


Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

 

  Doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Kırıkkale  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve  Kırıkkale  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Özbek Saran İlköğretim Okulu 4A Sınıfında okuyan 15 öğrencisi ile 20 Ekim tarihinde başlamış olup 24 Ekim 2014 tarihinde son bulacaktır. Programa Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa GÜNEŞ, Tekniker Berrin HİŞTİR ve sınıf öğretmeni Ümüt Çelik eşlik etmişlerdir.

 

Program kapsamında öğrencilere ilk gün İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürümüz Recep KIRBAŞ tarafından program hakkında bilgi verilerek Müdürlüğümüz faaliyetlerinin anlatıldığı bir sunum yapılmıştır. Daha sonra İl Müdürlüğümüz bahçesi gezdirilerek çocuklara bahçede bulunan meyve ağaçları, sera ve tarım makinaları tanıtılmıştır. 

 

İkinci gün ise Programımızda yer alan Fidan Dikim Şenliği çerçevesinde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Orköy şube Müdürü Mustafa PEKDEMİR ‘in de katılımıyla Hacıbey TOKİ ormanlık alanında fidan dikimi faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

 

 

3. gün ise Kırıkkale yeni sanayi sitesinde bulunan ekmek fırını ve pasta imalathanesi ziyaret edildi. Burada öğrencilere ekmek, pasta, kek yapım aşamaları uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra Kılıçlar köyünde bulunan Cemal Karakoç’a ait süt sığır işletmesine ziyaret gerçekleştirildi. Burada öğrencilere süt ikram edildi. Buradan yumurta tavukçuluk işletmesine geçildi. Her iki işletmede öğrencilere süt ve yumurtanın üretim aşamaları gösterildi.

Programın 4. Gününde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Kırıkkale Üniversitesi M.Y.O Organik Tarım Bölümü Öğretim Üyeleri Şahin Tatlı ve Fatih Kutluer tarafından organik ve biyolojik tarım da böceklerin önemi hakkında görsel bir sunu yapılmış daha sonra bahçede fenomen tuzaklarla biyolojik mücadele uygulaması gösterilmiştir.

Programın son gününde Kırıkkale Valimiz makamında ziyaret edilmiştir. Ziyarete İl Müdürümüz Recep Kırbaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Kırıkkale Üniversitesi M.Y.O Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın EROL katılmışlardır. Burada Sayın Valimiz Ali KOLAT tarafından “Lider Çocuk Tarım Kampı” programına katılan öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyeler verilmiştir.

Bu haber 1495 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi