Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
YAHŞİHAN DA GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSELİYOR

YAHŞİHAN DA GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSELİYOR

Tarih 26 Ekim 2014, 00:31 Editör PINAR YILMAZ

YAHŞİHAN DA GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSELİYOR

YAHŞİHAN’DA “GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİ” YÜKSELİYOR

 

Yahşihan Kaymakamlığı tarafından “GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİNİN” önemine dikkat çekmek için  İlçede görev yapan kadın Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon’da  Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Geri dönüşüm ve çevresel atıkların kazanımı konusunda Kur'an Kursu öğreticilerinin  bilgilendirilmesi kursiyerlere aktarması yönünde düzenlenen  seminerlerle doğal kaynaklarımızın korunması, enerji tasarrufunun sağlanması atık miktarının azalması ülke  ekonomisine katkı ve çevre kirliliğinin önlenmesiyle geleceğe yatırım yapılması bu doğrultuda çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda duyarlılığın arttırılması hedeflenmiştir.

 PLASTİK ÜRÜNLER 400 YIL KADAR DOĞADA ÇÜRÜMEDEN KALIYOR

Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon'da düzenlenen seminere İlçe Kaymakamı  A. Ferhat ÖZEN Kur'an Kursu öğreticilerine "Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunmasını ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için Geri Dönüşüm ve Çevre Bilincini kursiyerlere iyi anlatın ve elinizden gelen gayreti gösterin.  Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız. Sağlımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım” şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIK ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEYE VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR…

“Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci” çalışmalara önem veren Yahşihan Kaymakamlığı; “Şişe Kapakları Engelliler İçin Umut Oluyor” plastik kapak toplama projesiyle de vatandaşın çevre bilincini geliştirmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Düzenlenen Seminerde Kur'an Kursu Öğreticilerine Dr Tuğba ÖĞDEN tarafından konu ile ilgili teknik bilgiler verildi. İlçe Müftüsü Arif BAYRAK da hazır bulundu.

.

 

 

Bu haber 1021 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi