Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Saadet Partisi İl Başkanı  Vurgun un açıklaması

Saadet Partisi İl Başkanı Vurgun un açıklaması

Tarih 29 Ekim 2014, 12:56 Editör PINAR YILMAZ

Şu an büyük oyun Türkiye üzerine oynanmaktadır. Amaç Türkiye yi bölmektir

 

Gündemle ilgili  basın açıklamasında bulunan, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, "Şu an büyük oyun Türkiye üzerine oynanmaktadır. Amaç Türkiye'yi bölmektir" dedi.

Vurgun, Milli Görüşçüler ülkenin ikbal ve istikbalini her zaman ama her zaman kendi menfaatimizden, ikbal ve istikbalimizden önde tutmuşuzdur" diye konuştu.                                                                                                                                                                                                     Hep bu düşünceyle hareket ettiklerini, yola çıktıklarını, yol arkadaşlarını, dava kardeşlerini, yolda bulduklarıyla değiştirmediklerini belirten Vurgun, inanç ve ideallerini terk etmediklerini, davalarını satmadıklarını söyledi.-" En saygıdeğer insan, alnı ak, başı dik olan, davası uğruna icabında zerre kadar tereddüt etmeden başını veren yiğitlerdir."                          

-"Dış politikanız yanlıştır"                                                                                                                                                                                          Vurgun, kardeşlik vazifelerini yerine getirmeye çalıştıklarını ve iktidar sahiplerini her zaman uyardıklarını belirterek, şunları kaydetti:                                                                                                                                                                                           "Dış politikanız yanlıştır. Gittiğiniz yol doğru yol değildir. Dış politikanız yanlış olmaktan öte bir faciadır çünkü hiçbir zaman Türkiye böylesine bir yalnızlığa itilmemişti. Türkiyemiz hiçbir zaman böylesine tek başına kalmamıştı. Ey iktidar sahipleri, geriye dönüp Allah aşkına bir bakın göreceksiniz ki Irak politikanız yanlıştır, Libya politikanız yanlıştır, Mısır politikanız yanlıştır, Suriye politikanız yanlıştır, IŞİD politikanız yanlıştır ve tezkere politikanız yanlıştır, eğit-donat diye ifade ettiğiniz politikanız yanlıştır."                                                                          İktidarın tezkere politikasının da yanlış olduğunu yineleyen Vurgun, Türk ordusunun Suriye'de, Irak'ta olmaması gerektiğinin altını çizdi.                                                                                                                                                                                      Faruk Vurgun, "NATO birliklerinin Türkiye'de konuşlandırılmak istenmesinin büyük bir endişeye dayandığını düşünüyoruz. Nedir bu endişe? Muhtemeldir ki Türkiye, Suriye ile savaşa girecektir ancak karşısında Suriye'nin yanı sıra İran ve Rusya'yı da bulacaktır. İşte o zaman NATO'ya, yabancı silahlı unsurlara Türkiye ihtiyaç duyacaktır. Ben bu noktada iktidar sahiplerini uyarıyorum. Ey iktidar sahipleri tarihten ders alın. İttihat ve Terakki'nin düştüğü gaflet ve hataya siz de düşmeyin, unutmayınız ki gaflet ile hıyanet arasında sadece niyet farkı vardır. Sonuç ise hep aynı. İttihat ve Terakki de tıpkı sizin gibi başlangıçta medya, sermaye, hatta ilim adamlarının desteğiyle iş başına gelmişti. Ulu Hakan'ın, 2. Abdülhamit Han'ın yolunu keserek iktidara gelmişlerdi. Amaçları belliydi. Almanların tahrik ve teşvikleriyle Osmanlı'yı yeniden ihya için yola çıkmışlardı ancak maceraları 600 yıllık imparatorluğun çöküşüne yazık ki neden oldu."

-"Türkiye bölünmek istenilmektedir"                                                                                                                                                                              Vurgun, dün İttihat ve Terakki'yi iş başına getirenlerin bir asır sonra aynı oyunu sahneye koyarak merhum Necmettin Erbakan'ın yolunu kestiklerini, Erbakan'ın 2. Abdülhamit Han'ın görevini üstlendiğini, iç yapıya yöneldiğini, milli birlik, milli eğitim, milli ekonomi dediğini, iç yapıyı güçlendirmeye çalıştığını kaydetti.                                                                                                                                                       Merhum Erbakan'ı bu görevden uzaklaştıranların şimdi de Türkiye'yi bölmenin peşinde olduğunu savunan Vurgun, "Sayın, iktidar sahipleri unutmayın. Şu an büyük oyun Türkiye üzerine oynanmaktadır. Amaç Türkiye'yi bölmektir. Hem de eş başkanlığını bizzat sizin yaptığınız Büyük Ortadoğu Projesi kullanılmak suretiyle Türkiye bölünmek istenilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.                                                      Vurgun, İsrail'e ait bu projenin, büyük İsrail'i kurmayı amaçladığını ileri sürerek, "Düşen, bölünen her İslam ülkesi İsrail'in bu hedefe bir adım daha da yaklaştığını yazık ki göstermektedir" ifadesini kullandı. Vurgun, iktidarın yanlış uygulamalarıyla farkında olmadan bu planın uygulanmasına destek verdiğini öne sürdü.

-"Milletin geleceğini ne olur kumar masasına sürmeyin"                                                                                                                                        Gündemdeki diğer konulara da değinen Vurgun, Türkiye'nin IŞİD'e karşı Suriyeli muhalifleri eğiteceği ve donatacağına da değinerek, Sayın iktidar sahipleri; bir komşu ülke de misalen Suriye de aynen sizin yaptığınız gibi Türkiye'deki muhalifleri eğitip; silahlandırarak sizin üzerinize gönderecek olursa ne yapacaksınız? Sizin bu davranışınız komşu bir ülkeye de aynı hakkı vermez mi?" dedi.

"Aklınızı başınıza toplayın lütfen, milletin geleceğini ne olur kumar masasına sürmeyin" diyen Vurgun, Türkiye'nin en önemli meselelerinden bir diğerinin de terör olduğunu söyledi.                                                                                                                                                      Türkiye'nin yaklaşık 2 yıldır çözüm süreciyle yatıp, çözüm süreciyle kalktığını dile getiren Vurgun, şöyle konuştu:                                    "Açılım süreciyle iktidar misalen Güneydoğu'da bir özerk bölge mi oluşturmak istiyor? Sayın iktidar sahipleri planınız nedir? Süreç diyorsunuz, nedir bu süreciniz? Güneydoğu'da bir özerk bölge mi oluşturmak? Yoksa büyük dostumuz ABD'nin çizdiği haritada olduğu gibi orada bağımsız bir devlet mi kuracaksınız veya genel bir af ile Öcalan için siyaset yolunu açıp onu meclise mi taşıyacaksınız? Nedir? Şu planınızı ne olur bu ülkenin gerçek, asli sahibi olan milletten saklamayın."                                                                                                                      Vurgun, Kobani bahanesiyle çıkan olayların, daha önce dile getirdikleri endişeleri haklı çıkardığına dikkat çekti.                                        Vurgun, Türkiye'nin en büyük problemlerinden eğitim  ve ekonomide de önemli sorunlar olduğuna değinerek, hiçbir sorun karşısında Milli Görüş erlerine ağlamanın, sızlamanın asla yakışmayacağını, Saadet Partisi'nin Türkiye için bir pusula, bütün insanlık için de kurtuluş reçetesi olduğunu kaydetti.

"Hakkı hakim kılmanın mücadelesini" verdiklerini anlatan Vurgun, partililere seslenerek, herkese karşı kucaklayıcı olmaları çağrısında bulundu.

Bu haber 1105 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi