Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu

Tarih 30 Ekim 2014, 02:29 Editör PINAR YILMAZ

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Onaya tabi işletmeler onay almak

Kayıt İşlemlerinde Son 2 Ay!

 

13.06.2010 tarih ve 27610 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Onaya tabi işletmeler onay almak, kayıta tabi işletmelerde kayıt olmak zorundadır. Buna muhalefet eden işletmeler 5996 sayılı kanun kapsamında MADDE 41-b 30’uncu maddenin birinci fıkrası gereği Bakanlıktan onay alması gereken işletmelerden, onay almadan üretim yapanlara onbin Türk Lirası, depo ve satış yerlerine beşbin Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu işletmelerin faaliyetleri durdurularak ürünlerine el konulur ve mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir. MADDE 41 c) 30 uncu maddenin birinci fıkrası gereği kayıt yaptırmayan üretim yerlerine ikibin Türk Lirası, perakende işyerlerine bin Türk Lirası idarî para cezası verilir emrine istinaden idari yaptırım uygulanmasını ön görmektedir.

 

Kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, en geç 31.12.2013 tarihine kadar kayıt belgesi almak zorundadır.

 

Şu ana kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde, İlimize ait 2250 adet aktif gıda üretim, satış ve toplu tüketim,  yem işletmesi bulunmaktadır. Bunlardan 1726’sı bu sisteme kayıt olmuş ve kayıt belgesi almıştır. Ancak 524’nün henüz kayıt belgesi almadığı görülmektedir. Bununla ilgili olarak Odalara, İlçelere ve Belediyelere, İl Özel İdaresine gerekli bilgiler verilmiştir.

 

Bu bağlamda tüm gıda işletmelerinin ivedi olarak gerekli kayıt ve onay işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde Müdürlüğümüz Gıda Kontrolörlerince yapılacak denetimlerde hâlâ gerekli kayıt ve onay işlemini yaptırmamış gıda işletmesine rastlanılması durumunda kanunun ilgili maddesine istinaden yasal işlem başlatılacağı,

 

 

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.

Bu haber 878 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi