Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
EKMEKTE HAKSIZ REKABETE SON

EKMEKTE HAKSIZ REKABETE SON

Tarih 04 Kasım 2014, 17:39 Editör PINAR YILMAZ

EKMEKTE HAKSIZ REKABETE SON

EKMEKTE HAKSIZ REKABETE SON.

            Ekmek üreticileri federasyonu Kırıkkale şube başkanı  Mehmet  Özkan  yaptığı açıklamada uzun yıllardır devam eden ekmek fiyatı istikrarsızlığı, Yargıtay'ın  vermiş olduğu kararla son bulacak dedi. birim fiyattan satılması maliyetler gereği olduğu halde aksi şekilde hareket ederek maliyet altında satış yapılması haksız rekabet fiilini oluşturduğuna karar verilmiştir.Bu nedenle zarar gören diğer işletmelerin tazminat davası açma hakkı doğdu.Bundan böyle kimse belirlenen fiyatın altında ekmek satarak haksız rekabete yol açamayacaklar.satanlarla ilgili ise Ekmek üreticileri federasyonu hukuk müşavirliği tarafından yasal süreç başlatılacak.

YARGITAY KARAR VERDİ.

             Şube başkanı Mehmet Özkan Yargıtay kararına  istinaden Kırıkkale de rayiç bedeli 80kr. olmasına rağmen,fırınlarda bu fiyatın altında satıldığından dolayı tüm fırınlara federasyonun hukuk müşavirliği tarafından ihtarname çekildiğini söyledi.federasyon olarak fırıncı esnafının menfaatlerini kolladıklarını belirten Mehmet Özkan ''Bundan böyle rekabet fiyat ile değil , Kalite ile olacak '' dedi. Özkan ''Haksız rekabet nedeniyle fırıncılar zor durumda kalıyor.Bazı fırınlar bu rekabete dayanamayıp batıyor.Bu kararın fırıncıların derdine derman olacağını düşünüyorum.Artık odaların belirlediği fiyatın altında ekmek satmak ,mahkemenin kararına göre haksız rekabettir.Bunun da yaptırımları vardır.Eğer bir fırın yada bakkal ekmek fiyatında haksız rekabet uyguluyorsa mahkemeye verip , tazminat davası açılabilecek.Bu yolla fırınlarda yasal olarak haksız rekabetin önüne geçilebilecek.''

TOPLANTI YAPILDI.

            Fırın ve unlu mamul işletmecileri ile bir araya geldiklerini söyleyen Özkan '' Tüm meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmede,ortak kararla ekmeğin rayiç bedelinde satılacağı kararını aldık. Bundan sonra takip edeceğiz , Kurallara uymayan fırın işletmeleri ile İlgili de yasal süreci başlatacağız.

YARGITAY KARARI.

           Çankırı 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin (Ticaret Mahkemesi sıfatıyla) 2013/41 E. ve 2013/472 K. sayılı kararında birim fiyattan satılması maliyetler gereği olduğu halde aksi şekilde hareket ederek maliyet altında satış yapılması haksız rekabet fiilini oluşturduğuna karar verilmiştir. Netice olarak işbu fiili gerçekleştirenler hakkında söz konusu eylemin MEN'İNE ve manevi tazminat isteme hakkı doğurduğu hususunda karar verilmiş ve yerel mahkeme kararı Yargıtay 11. Hukuk Dairesinin 2014/5946 E. ve 2014/11805 K. sayılı kararı ile ONANMIŞTIR. Dolayısıyla mahkeme kararı kesinleşmiş olup işbu karar Türk Milleti adına hükmedilmiş ve bütün illerde uygulama zorunluluğu doğurmaktadır.       

 

Bu haber 1388 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi