Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KIRIKKALE DEKİ,ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE ÖVGÜ

KIRIKKALE DEKİ,ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE ÖVGÜ

Tarih 20 Kasım 2014, 16:41 Editör PINAR YILMAZ

Acil Sağlık Hizmetleri İç Anadolu Bölgesi İl Değerlendirme Toplantısı Konya da gerçekleştirildi

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE KIRIKKALE YE ÖVGÜ

Acil Sağlık Hizmetleri İç Anadolu Bölgesi İl Değerlendirme Toplantısı 13-14 Kasımda Konya da gerçekleştirildi.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE KIRIKKALE YE ÖVGÜ

 

         Sağlık bakanlığı tarafından Acil Sağlık Hizmetleri İç Anadolu Bölgesi İl Değerlendirme Toplantısı 13-14 Kasımda Konya da gerçekleştirildi. Toplantıya Kırıkkale ile birlikte toplam 15 il katıldı. Kırıkkale adına Sağlık Müdürü Dr. Mustafa UZUN, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Zekeriya ERCAN ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat AĞIRTAŞ ile birlikte katıldı. Toplantı Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanının açılış konuşmaları ve ev sahibi Konya İl Sağlık Müdürlüğünün sunumlarıyla başladı. 2 gün boyunca devam eden il sunumlarında Kırıkkale adına sağlık hizmetleri sunumunu Sağlık Müdürü Dr. Mustafa UZUN yaptı. UZUN yaptığı sunumunda, Kırıkkale’deki sağlık hizmetlerinin işleyişi ve özellikle acil sağlık hizmetlerinin uygulanışı hakkında geniş bilgi verdi. İl olarak acil vakalara ilk 10 dk. da ulaşma oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde  %98 olarak gerçekleştiğini vurgulayan uzun; 43 ilin kesişim noktasında yer alan Kırıkkale’de özellikle trafik kazaları açısından acil sağlık hizmetlerinin önemli olduğunu ve bununla birlikte gerek personelin bilgi ve becerileri ve gerekse ekipman takviyesi noktasında Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını vurguladı.  Ayrıca Türkiye’de ilk defa Kırıkkale de uygulanan "Ambulans dostu sürücü " ile aile ve sosyal politikalarla birlikte yürütülen sosyal sorumluluk uygulamalarından bahsetti. (gidilen 112 vakalarının içinden yaşam koşullarının kötü olduğu Kanaat’ına varılanların vaka dönüşü aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne bildirilmesi ). Ambulans Dostu Sürücü uygulamasının bakanlık tarafından da örnek olarak gösterildiğini söyleyen UZUN konuşmasının sonunda TÜİK 2013 iller bazında sağlıktan memnuniyet anketinde Kırıkkale’nin %88.1 ile Türkiye 3.sü olduğunu bunun getirdiği sorumluluğu hissettiklerini ve bundan sonrada bu memnuniyeti daha da arttırmak için çalışacaklarını ifade etti. Program sonunda Sağlık Bakanlığı yetkilileri Kırıkkale’yi bu güzel uygulamalardan dolayı tebrik ettiler.

 

Bu haber 1133 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi