Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TÜRKİYE ASSUBAY SENDİKASI DUYURUSU

TÜRKİYE ASSUBAY SENDİKASI DUYURUSU

Tarih 23 Kasım 2014, 02:38 Editör PINAR YILMAZ

TÜRKİYE ASSUBAY SENDİKASI DUYURUSU

TÜRKİYE ASSUBAY SENDİKASI DUYURUSU

Son günlerde, Türkiye Assubay Sendikası ve Genel Başkanı Ahmet ZENGİN hakkında, iftira derecesine varan sözler söylenmekte, neye kime hizmet ettiği belli olmayan ve bir merkezden beslendiğini tahmin ettiğimiz kişilerce, ağır bir karalama kampanyası yürütülmektedir.

Genel Başkanımızın, eğitim durumu ve eğitim belgeleri ortadadır. Kendisi çok yönlü bir akademisyendir. Yüzlerce binlerce TV. programı yapan, bir çok TV. programına akademisyen olarak davet edilen Genel Başkanımızın, Geçmişte, Ramazan Ayında, bir kanalda yapmış olduğu konuşmalardan, farklı anlamlar çıkarmaya çalışmak, abesle iştigaldir.

Yine, Sn. Genel Başkanımızın, asla söylemediği bir sözü, ölüm orucu eylemi yapan meslektaşlarımıza söylenmiş gibi lanse edilişi art niyetlidir. Genel Başkanımız, ölüm orucu eyleminin ve maalesef bazı yöneticilerce yapılan, "zafer" işaretinin yanlışlığına vurgu yapmak istemiştir.

Genel Başkanımız, aynı şekilde ölüm orucuna neden olan ve bu güne kadar, assubayların sorunlarına ilgisiz kalanları, en sert şekilde eleştirmiş, bu nedenle kendisine iki defa, daha sonra kendisine ve dava arkadaşlarına tekrar 3'er yıl "orduevi yasağı" verilmiştir. Genel Başkanımız verilen ilk orduevi yasağını, noter ile tespit ettirip, dava açmış ve orduevi yasağını kaldırtmıştır.

Maalesef, haksız ve hukuksuz şekilde verilen "orduevi yasakları", halen sürmekte olup, Genel Başkanımız ve dava arkadaşları bu konuda gerekli yasal girişimlerde bulunmuşlar.

Ayrıca Geçmişte maaşlarından kesilen orduevi aidatları nedeni ile, Genelkurmay Başkanlığı hakkında "İLAMSIZ İCRA TAKİBİ" başlatmışlardır.

Kamuoyumuzun yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla, Sn. Genel Başkanımızın konuşma metnin o bölümü aşağıya çıkarılmış, videosu ise kaynak bölümüne eklenmiştir.

Videodaki konuşma aynen şu şekildedir;

"BUNU TÜRK ASSUBAYI YAPMAMALIYDI, EĞER BİR HAK ALINACAKSA, BU MASALARDA OLUR, SOKAKLARDA OLMAZ, TERÖRLE OLMAZ" şeklindedir.

Türk Ceza Kanununun 298'inci Maddesinde, ölüm orucu ile ilgili düzenleme, sadece hükümlü ve tutuklular için vardır. Assubaylar hükümlü ve tutuklu olmadığına göre, terör örgütü mensuplarının, cezaevlerinde uyguladığı, söz konusu eylem tarzı assubaylara yakışmamıştır. Anlatılmak istenen budur.

***

TÜRK CEZA KANUNU, MADDE 298; ( 2. FIKRASINI OKUYUNUZ)

Hak kullanımını ve beslenmeyi engelleme

MADDE 298. - (1) Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların haberleşmelerini, ziyaretçileriyle görüşmelerini, iyileştirme ve eğitim programları çerçevesinde eğitim ve spor, meslek kazandırma ve işyurdu çalışmaları ile diğer sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmalarını, kurum tabibince muayene ve tedavi edilmelerini, müdafi veya avukat tayin etmelerini, bunlarla görüşmelerini, mahkemelere veya Cumhuriyet başsavcılıklarına gitmelerini, kurum görevlileri ile görüşmelerini, salıverilenlerin kurum dışına çıkmalarını her ne suretle olursa olsun engelleyenler, hükümlü ve tutukluları bu fiillere teşvik edenler, bu yolda talimat verenler, mevzuatın hükümlü ve tutuklulara tanıdığı sair her türlü görüşme ve temas olanağını engelleyenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılırlar.

(2) Hükümlü ve tutukluların beslenmesini engelleyenler hakkında iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilir. Hükümlü ve tutukluların açlık grevine veya ölüm orucuna teşvik veya ikna edilmeleri ya da bu yolda kendilerine talimat verilmesi de beslenmenin engellenmesi sayılır.

(3) Beslenmenin engellenmesi nedeniyle kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâllerinden biri veya ölüm meydana gelmiş ise, ayrıca kasten yaralama veya kasten öldürme suçlarına ilişkin hükümlere göre cezaya hükmolunur.

***

Sendikamızın her türlü faaliyeti ve gelişmeler hakkında, buradan bilgi verilecektir. Bunun dışında, kişi ve diğer tüzel kişiliklerce yapılacak açıklamalara itibar edilmemesini, kamuoyumuza saygı ile arz ederiz.

Kaynak; https://www.facebook.com/video.php?v=486231958186620&set=vb.100003994591502&type=3&theater

Türkiye Assubay Sendikası 
www.tas-sen.org

 

Formun Üstü

 

Bu haber 1303 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi