Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Diş hekimleri günü

Diş hekimleri günü

Tarih 24 Kasım 2014, 13:00 Editör PINAR YILMAZ

Diş hekimleri günü

Diş hekimleri günü

 

Türkiye”nin en büyük konfederasyonu Memur sen ve iş kolunda  en büyük memur sendikası olan Sağlık sen Şube Başkanı Recep Akdoğan ve  yönetim kurulu 22 Kasım Diş hekimleri günü ve Sendika Genel Merkezimizin isteği doğrultusun da Ağız ve Diş sağlığı Merkezi Diş Hekimleri ile Yemekli çalıştay proğramı yaptı.

Proğrama Ağız DişSağlığı Merkezi Hastane Yöneticisi Dt.Hasn Murat Töredi, İdari Mali İşler Müdürü  Murat Çaykara, Diş hekimleri ile diş protez teknisyenleri katıldı.

 

Proğramda Akdoğan şunları söyledi; Sağlık çalışanlarının iş yükünün her geçen gün dahada arttığını özellikle mesai dışı çalışmanın kaldırılması, yemek konusu gibi konularında Diş hekimlerinin ve teknisyenlerinin sorunlarının farkında olduklarını, bu bağlamda çözüm üretebilmek için  Sendika Genel merkezimiz tarafından  önümüzdeki günlerde Eskişehir de Kamu da Ağız ve Diş Sağlığı Çalıştayı gerçekleştirilecek olup, Bu çalıştayda Genel Merkez  Yöneticilerimiz, Akademisyenler, Diş Hekimleri,Diş Teknikerleri,Diş Protez Teknisyenleri,ve konu  ile ilgili uzmanlar katılacaklar.

22 Kasım Diş Hekileri Günü ve Haftası dolayısıyla çalıştaya iletilmek istenen sorunlar dinlenerek genel merkeze iletileceğini ve 2015 toplu Sözleşme masasında gündem maddelerine konacağını belirtti.

Ayrıca Vatandaşlarımızın yüzde 90’ının ağız ve diş sağlığı sorunu yaşadığını ve ağız-diş sağlığı konusunda yeterince bilinçli bir toplum olunmadığına dikkat çeken Akdoğan, tedavi bekleyen hasta sayısına kıyasla yetersiz sayıdaki hekimle, kısıtlı zamanlarda ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin en iyi şekilde verilmeye çalışıldığını ifade etti.

Diş hekimleriyle birlikte, diş protez teknisyenleri, diş klinik yardımcıları, ağız ve diş sağlığı teknisyenleri, röntgen teknisyenleri, diş hastanelerinde ve ADSM'lerinde devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı kliniklerinde görev yapan tüm çalışanların sorunlarının da çözüme kavuşturulmasını isteyen Akdoğan “Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çalışma şartlarının ağırlığı ve artan iş yoğunluğunun getirdiği fiziki ve psikolojik yıpranma, personel istihdamını zorunlu hale getirmesine karşın, Diş Hekimi, Diş Protez Teknikerliği ve Teknisyenliği gibi ağız ve diş sağlığında hizmet veren kadrolarda yeterli istihdam yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra çalışma standartlarının uygun olarak sağlanmaması fedakâr çalışanlarımızı zor şartlarda çalışmaya mahkum etmektedir. Hizmetin sunulması için yeterli sayıda istihdamın sağlanması, çalışma standartlarının ve iş güvenliğinin sağlanması %70’ine yakını kas iskelet sistemi rahatsızlığı çeken, %30’a yakını varis hastalığına yakalanmış ağız ve diş sağlığı çalışanlarının en büyük mesleki beklentileridir. Bunun yanı sıra diğer sağlık hizmetlerinde görev yapan çalışanların ortak sorunları (ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı, kreş) da, ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın çözümünü bekledikleri sorunlardır” dedi.

Akdoğan proğrama katılan tüm Diş Hekimlerinin 22 Kasım Diş Hekimleri günlerini kutlayarak  hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

                                                       

Bu haber 1127 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi