Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KALE DAĞCILIK, SİNOP DAĞCILIK VE ŞELALE ŞENLİĞİNDE

KALE DAĞCILIK, SİNOP DAĞCILIK VE ŞELALE ŞENLİĞİNDE

Tarih 03 Aralık 2014, 01:46 Editör PINAR YILMAZ

3. ULUSAL SİNOP DAĞCILIK VE ŞELALE ŞENLİĞİNE
KALE DAĞCILIK KULÜBÜDE KATILDI

3. ULUSAL SİNOP DAĞCILIK VE ŞELALE ŞENLİĞİ

KALE DAĞCILIK

SİNOP ŞENLİĞİNDE SPORCU SAYISIYLA İLK SIRADA YER ALDI.

 

     Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sinop Dağcılık ve Şelale Şenliğine Kale Dağcılık 22 üyesi ile katılım sağladı. 27 Kasım 2014 Cuma gününü 28 Kasım 2014 Cumartesiye bağlayan gece başlayan Sinop yolculuğu Boyabat civarlarında aracımızda yaşadığımız teknik bir arıza ve yaşanan araç değişimi nedeniyle birkaç saatlik gecikme ile sabahın erken saatlerinde Sinop il merkezinde sona erdi.

      Ortalama hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 15 dereceyi bulduğu Sinop ta hava puslu ve nemli idi. Sinop polisevinde düzenlenen kahvaltı programı sonrasında nihayet diğer illerin dağcıları ile Sinop il meydanında buluşarak sahile doğru yürüyüş gerçekleştirdik. Buradan Sinop Tarihi Cezaevine gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile programın startını verdik.

       Dağcılarımızın yol yorgunlukları Sinop’un tarihi ve doğal güzellikleri ile yerini heyecan ve meraka bırakmıştı. Buradan Türkiye’nin en kuzeyine, 42. paralele doğru hareket ettik. İnceburun Karadeniz’in her zamanki hırçınlığı ile bizi bekliyordu. İnceburun fenerine sırtını veren dağcılar burada kumanyalarını tükettiler. Karadeniz’in dalgaları İnce burun’u dövedursun, dağcıların yolculuğu kaldığı yerden devam etti.

       Saat 16.00 sularında Erfelek Şaleleri kamp bölgesine hareket edildi. Erfelek ilçesinde verilen kısa bir mola ile dağcılar eksiklerini tamamlama fırsatı buldular. Saat 18.00 sularında Erfelek takım şelaleleri kamp alanına ulaştık. Çoğu dağcı çadırlarını kurmuş, ateşlerini yakmışlardı. Aracımızda yaşadığımız arızanın umduğumuzdan daha ciddi çıkması nedeniyle sırt çantalarımızdan çadırlarımıza kadar tüm malzemelerimiz Boyabat ta kalmıştı. Yeni aracımız bizi bıraktıktan sonra iki dağcımızla birlikte malzemelerimizi getirmek üzere Boyabat’a hareket etti. Saat 19.30 sularında akşam yenilen akşam yemeği sonrası tüm dağcılar kamp ateşinin etrafında toplandı. Hava sıcaklığı gündüz sıcaklığına nispeten biraz daha soğuk 9- 11 derece civarında idi. Kamp ateşi ile yüzümüzü ısıtırken Erfelek takım şalelerinin görkemli son şelalesi sırtımızı üşütüyordu. Ankara’nın dağcıları tarafından oynanan oyun havaları, çekilen halaylar ile program ismine yakışır bir şekilde şenliğe dönüşmüştü.

      Saat 22.00 sularında nihayet Kale Dağcılık üyeleri çadırlarına ve malzemelerine kavuştu. Çadırlar kuruldu, kalın kıyafetler giyildi ve şenliğe kaldığı yerden devam edildi. Önceki kamplardan tecrübeli olan dağcılarımız közlemeye hazır patateslerini yanlarında getirmişler, kamp ateşi Haydar Çiğcinin üstün gayreti ile J bir türlü bizi kendine yaklaştırmıyordu. Saat gece 00.00 sularında közlenen patateslerimizi afiyetle yedik. Kimi dağcılar sabahki parkurun tadını çıkarmak için çadırlarına çekildiler. Kimi dağcılarımız ise ne közlenmiş patatesi ne kamp ateşi başındaki muhabbeti bırakamadılar.

     Pazar sabahı tüm yorgunluklarını atmış dağcılar çadırlarını topladılar, kahvaltılarını yaptılar ve anı fotoğrafı çekildikten sonra o muhteşem doğa güzelliğinin kalbine doğru hareket başladı. Dar patikalar, sonbaharın rengârenk boyadığı ağaçlar, olağanüstü güzellikteki şelaleler dağcıların başını döndürdü. Birbirini izleyen ve her biri birbirinden güzel 28 takım şelalenin dağcılara yaşattığı olağanüstü seyir zevki ve hafızalara bıraktığı o güzellikler fotoğraf karelerine sığdırılmaya çalışıldı. Saat 11.00 sularında parkur tamamlanarak ana kaynağa ulaşıldı. Burada çekilen fotoğraflar ve dinlenmeden sonra dönüş patikasından kamp bölgesine hareket edildi. Dönüş yolunda yöre halkının semaver çayı, yayık ayranı, gözlemesi ve kuzine sobalarında közledikleri patatesleri ile karşılaşılınca kısa bir mola daha verilmez ise olmazdı. Lezzet durağını arkamızda bıraktık ve Saat 12.00 civarında kamp alanına ulaştık. Tüm dağcılar kamp alanında toplandı ve öğle yemeği yenildi.

      Yemek sonrası hazırlıklarını tamamlayan dağcı grupları hayran kaldıkları Erfelek şelalelerine veda ederek kamp alanından bir bir ayrıldı. Kale dağcılık olarak bizde Boyabat ilçesine hareket ettik. Bizi orada Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Lideri ve Zabıta Müdürü karşıladı. Onların rehberliklerinde, Boyabat Kalesi, Kale içi ve Boyabat çarşısını gezme fırsatı bulduk. Dağcılar ailelerine ve yakınlarına Boyabat çarşısından yöreye özgü tak tak helvası, kanlıca mantarı, kestane ve Boyabat atomu satın aldılar. Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen akşam yemeği için Kale bağı tesislerine davet edildik. Akşam yemeğinde yine yöreye özgü kapalı pide ve ayran vardı. Yemek esnasında Boyabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Belediye meclis üyesi Mehmet Sarıoğlu ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Baturalp Eli çevik’te grubumuza eşlik ettiler. Program yemek sonrasında çekilen fotoğraflar ile son buldu.

      Saat 19.00 sularında Kırıkkale ye dönüş yoluna çıktık ve saat 23.00 sularında memleketimize sağ salim ayak bastık.

        Bizleri Sinop İlinin şirin ilçesi Boyabat’ta ekibimizi Türk misafirperverliği ile en iyi şekilde ağırlayan Boyabat Belediyesi ve Gençlik Spor görevlilerine ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiriz.

    

                       Haber-Foto-O.A 

 

 

 

Bu haber 1449 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi