Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Acil Sağlık Hizmetleri Otogar dada veriliyor

Acil Sağlık Hizmetleri Otogar dada veriliyor

Tarih 19 Aralık 2014, 01:14 Editör PINAR YILMAZ

Acil Sağlık Hizmetleri Otogar dada veriliyor

 
 

Acil Sağlık Hizmetlerimiz Otogar'da

 

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetlerimizi otogar'a da taşıyoruz.

 

İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa UZUN tarafından yapılan girişimler ve Otogar İşletme Müdürü Sayın Serkan COŞKUN'un destekleri ile ilimizde faaliyet gösteren ve bulunduğu mevki olarak önem arzeden otogarda 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılması planlanmıştır.

 

Yapılan planlamaya göre; ilimiz özellikle trafik kazaları açısından acil sağlık hizmetlerinin önemli olduğu ve trafik kazalarında erken müdahale etmek için iki kurum adına Kırıkkale Öz Terminal Otogar İşletmeleri Müdürü Sayın Serkan COŞKUN ile İl Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa UZUN arasında 09.10.2014 tarihinde “Ortak İşbirliği Protokolü” imzalanarak; otogar içerisinde hizmet vermek üzere Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliği 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna bağlı olarak 08.00- 17.00 saatleri arasında hizmet vermek üzere 15. Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılışı yapılarak halkımızın hizmetine sunulması planlanmıştır.

 

Ortak İşbirliği Protokol İmza Töreninde İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa UZUN yapmış olduğu konuşmasında;

 

"İlimizde 2013 yılında 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak toplam 22.575 vakaya çıkılmıştır. 2014 yılında (Ocak-Kasım) ll aylık dönemde ise toplam vaka sayısı 21843 olup vakalara en kısa sürede ulaşılmak için azami gayret gösterilmektedir.
           İl olarak acil vakalara ilk 10 dk. da ulaşma süresi oranlarını Türkiye ortalamasının üzerinde  %98 olarak gerçekleşmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak standartları yakalamaktan ziyade standartları nasıl geliştirebileceğimizi düşünmekteyiz. TÜİK 2013 iller bazında sağlıktan memnuniyet anketinde İlimiz %88.1 ile Türkiye 3.sü olduğu ve bundan sonrada bu memnuniyeti daha da arttırmak için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir.

 

112 Acil Sağlık Hizmetlerinde yapmış olduğumuz yenilik çalışmaları tamamen halkımıza daha etkin ve daha hızlı ulaşabilmek adına gerçekleştirilmektedir. Görev sorumluluğumuzun getirdiği bu bilinç üzerine yenilikler geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

 

Otogarda açacağımız bu istasyonun faaliyete geçmesinde bizimle birlikte olan özverili bir şekilde bizlere destek veren bedelsiz olarak iki adet oda tahsisi yapan Otogar İşletme Müdürü Sayın Serkan COŞKUN’a yapmış olduğu bu hizmetinden dolayı kurumum ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarım." dedi ve istasyonun yakın bir tarihte açılışının yapılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

 

Otogar İşletme Müdürü Sayın Serkan COŞKUN ise "Hizmet odaklı, vatandaşa yarar sağlayabilecek bu tip organizasyonlarda ve projelerde yer almak bizim için de mutluluk vericidir. Acil sağlık hizmetlerini vatandaşa ulaştırma noktasında bizlere de bu ortaklığı layık gören başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere emeği geçen her arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür eder, halkımıza hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştular.



 

Bu haber 1053 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi