Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Basın Açıklaması

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Basın Açıklaması

Tarih 19 Aralık 2014, 01:31 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Basın Açıklaması

 

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Basın Açıklaması

Bazı yerel gazetelerde yayımlanan “Kuduz Vakası” başlıklı haberlerde yer alan hususlara ilişkin olarak, komuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Fakültemize, 27 Mayıs 2014 tarihinde tedavi amacı ile Kırıkkale Belediyesi tarafından getirilen sokak köpeğinin, kuduz şüpheli olduğu anlaşıldığı andan itibaren,“Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği” çerçevesinde gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda, vaka derhal Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ihbar edilmiş olup, İl Müdürlüğü tarafından Fakültemize Resmi Veteriner Hekim gönderilmiştir. Bundan sonraki süreç yine yönetmenlik gereği, İl Müdürlüğü veteriner hekiminin bilgisi çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Fakültemizde her türlü güvenlik tedbiri alınmış olup, hasta hayvandan alınan örnek teşhis amacıyla İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir. Hasta hayvanın kadavrası yönetmenlikte belirtilen usuller gereğince bertaraf edilmiş ve hayvanın temas ettiği alanlar dezenfekte edilmiştir.

Bu vakanın üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçtikten sonra gündeme getirilmesi ve kamuoyunda hiçbir önlem alınmadığı şeklinde bir algı uyandırılması manidar görülmekte olup, fakültemizde yapılan mevzuata uygun uygulamaları görmezden gelerek, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu bilgilerin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

 

Prof. Dr. Şevket ARIKAN

Veteriner Fakültesi Dekanı

 

Bu haber 2657 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi