Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan dan açıklama

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan dan açıklama

Tarih 25 Şubat 2015, 00:50 Editör PINAR YILMAZ

2015 YILI- YIPRANMA PAYININ HAYATA GEÇTİĞİ, EK ÖDEMELERİN EMEKLİLİĞE YANSITILMASININ MÜCADELE YILI OLACAK

2015 YILI; YIPRANMA PAYININ HAYATA GEÇTİĞİ, EK ÖDEMELERİN EMEKLİLİĞE YANSITILMASININ MÜCADELE YILI OLACAK

Türkiye”nin en büyük konfederasyonu MEMUR-SEN ve iş kolunda  en büyük memur sendikası olan Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğanve yönetim kurulu Genel Merkezimizin doğrultusunda 2015 yılının sağlık çalışanlarının yıpranma payının ve ek ödemenin emekliliğe yansıtılacağı yıl olması temennisiyle basın açıklaması yaptı.

 

       Sayın Basın Mensupları, Sevgili Arkadaşlarım;

Bugün sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından başta yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olmak üzere bazı konulardaki görüşlerimizi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Hepiniz basın açıklamamıza hoş geldiniz.

Sayın Basın Mensupları;

Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür.

Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dahil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık-Sen, geçen yıl 13 Mayıs’ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarak da ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti.

Sayın Basın Mensupları;

Gelinen noktayla ilgili bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum;

Yıpranma Payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır.

 

Ek Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılmaması da; sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır.

 

Bu sebeple 2015 yılı bizim için; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır.

 

Lisans Tamamlama konusunda da önce söz aldık, ardından bu sözün gereği olarak yasanın çıkmasına öncülük ettik. Bir meslek grubuna yönelik lisans tamamlama konusunda özel yasanın çıkmasını Sağlık-Sen sağlamıştır, bu başarı, bu zafer Sağlık-Sen’indir. Çıkan yasanın uygulanması konusunda hem Sağlık-Sen’in, hem de Sağlık Bakanlığı’nın YÖK’le görüşmeleri sürüyor. Bu yıl içerisinde planlamanın yapılması ve gelecek eğitim yılında da lisans tamamlamanın hayata geçmesini bekliyoruz

 

 

Bu haber 1188 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi