Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Engellerini müzikle aşıyorlar

Engellerini müzikle aşıyorlar

Tarih 26 Şubat 2015, 10:56 Editör PINAR YILMAZ

Engellerini müzikle aşıyorlar

 
Engellerini müzikle aşıyorlar
 

Kırıkkale'de "Rengarenk Nağmeler Projesi" çerçevesinde oluşturulan koroda, down sendromlu, eğitilebilir zihinsel engeli, beyin felçli ve otistik çocuklar, müzikle terapi görüyor.

Dernek Başkanı Aynur Kılıç'ın öncülüğünde Ankara'da oluşturulan koro, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen etkinliklerde konser veriyor. Koroda yer alan çocuklar, çeşitli şarkı ve türküleri seslendiriyor.

Beyin felçli (serebral palsili), down sendromlu, eğitilebilir zihinsel engeli ve otistik çocukların müzikle terapi görmesinin amaçlandığı projeye, anneler ve gönüllüler destek veriyor.

Proje koordinatörü Fatma Baykaldı, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen konser öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında farkındalık oluşturmak için hazırladıkları Rengarenk Nağmeler Projesinin Bakanlık tarafından onaylandığını söyledi.

Müziğe ilgi duyan Dernek Başkanı Aynur Kılıç'ın down sendromlu çocuğunun da müzikten etkilendiğini görerek müzikle terapi yönünde çalışmalar yaptığını anlatan Baykaldı, koronun ilk oluşturulduğu sıralarda haftada 4 saat çalıştıklarını, son dönemlerde ise sık sık konser verdikleri için belirli bir çalışma sürelerinin olmadığını belirtti.

Baykaldı, "Uluslararası bağlamda, down sendromlu ve engelli çocukların müzikle terapisinin, eğitimlerinin uygun olduğunu, onların da bu yolda kendilerini var etmede ilerlediklerini gördük" dedi.

Bu kapsamda hazırladıkları projeyle Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurduklarını dile getiren Baykaldı, şunları kaydetti:

"Projemizdeki en büyük amaç, müzikle terapinin vurgulanmasıydı. Bunu genişlettik ve daha da genişleteceğimizi düşünüyorum. Sadece müzikle terapi ve koronun tanıtılmasıydı. Koroda 17-25 arasında çocuğumuz var. Sağlık durumlarına bağlı olarak koromuz her zaman hazır durumda. Çalışmalarını sürdürürler, ne zaman hazırsa çıkar gelirler. Koromuz sadece engellilerden oluşmuyor, Rengarenk Nağmeler ismiyle topladığımız için birçok rengi içerisinde barındırıyor, anneler, gönüllüler, gençler ve yaşlılar da var. Herkesten oluşan bir koro. Engelli gençlerimiz önde, anneleri ise arkada. Genellikle Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışması yapıyoruz."

Baykaldı, Neşet Ertaş, Hacı Taşan gibi sanatçılardan dolayı otantik müziğe yöneldikleri belirterek, bu kapsamda Kırıkkale’de çalışmalarının 1 yıldır devam ettiğini söyledi.

Bu küçük konserleri uluslararası bir festivale nasıl çevirebilecekleri konusunda düşündüklerini dile getiren Baykaldı, Almanya'da down sendromluların eğitim gördüğü bir okulla görüştüklerini belirterek, "Bu okulla ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. En büyük amacımız, uluslararası bir festival düzenlemek. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığına da teşekkür ediyoruz. Bakanlığın sayesinde bu aşamalara geldik. Bundan sonra Kırıkkale'deki engelliler de dahil olmak üzere büyük bir festivalin tohumlarını atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Baykaldı, Ankara'da yılda 3, Almanya'da bir konser verdiklerini belirterek, 25 Haziran'da tekrar Almanya'ya gitmeyi planladıklarını söyledi. Dernek Proje Koordinatörü Barış GÜMÜŞBAŞ 25 Şubat Çarşamba günü de Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında Bakan Bey’in katılımı ile konser vereceklerini dile getirdi

 

Bu haber 1058 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi