Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KIZILIRMAK ANAOKULUNUN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK YAPTI

KIZILIRMAK ANAOKULUNUN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK YAPTI

Tarih 03 Nisan 2015, 02:06 Editör PINAR YILMAZ

KIZILIRMAK ANAOKULUNUN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK YAPTI

KIZILIRMAK ANAOKULUNUN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK YAPTI

Kırıkkale İlin de eğitim öğretim veren ve her zaman yaptığı sosyal ve kültürel programlarla göz dolduran T.C milli eğitim müdürlüğüne bağlı Kızılırmak Anaokulu  öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından çömlek eğitimi alıp , birbirinden güzel çömlekler yaparak sanatsal etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Önce çömlek sanatının çocuklar üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Çömlek  nasıl yapılır , çömlek yapımının incelikleri ve püf noktaları hakkında çocuklara eğitim verildi daha sonra okul müdürü ve öğretmenlerin denetiminde uygulamalı olarak çömlek yapımı gösterildi,her öğrenci heyecanla çömleklerini yaptı.

 

Daha sonra minikler maharetli elleriyle öğrendikleriyle birbirinden farklı ve güzel ürünler oluşturdular.

Kızılırmak Anaokulu  Müdürü Şengül DOĞAN  da çocuklarla beraber çömlek yapımını uyguladı. öğrencilere sanat etkinliği kapsamında tüm öğrencileriyle beraber çömlek yapımı etkinliğini anlattı.

müdür Doğan,şöyle devam etti,' Geleneksel Türk el sanatlarından kültür mirasımız olan çömlek sanatı bizim eskimeyen kültür mirasımızdır. Ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kültür mirasımızı çocuklarımıza hatırlatmak ve öğretmek istedik. Sanat ve elişi etkinliğimizde bütün öğrencilerimizle hem öğrendik  , hem de çok eğlendik , çok güzel anılarla çocuklarımız etkinliklerini tamamladılar’’dedi.

 

Ayrıca okul öncesinde sanat ve elişi etkinliklerinin önemine değinen okul müdürü Şengül DOĞAN sanat etkinliği sadece boyama yapmak , kağıt kesmek değildir , çocuklarımızın hayal güçlerini ve ufuklarını ,yaratıcılıklarını geliştirecek bu tür etkinlikler farklı uygulamalarla devam edecektir ‘’dedi.

öğrencilerin yaptıkları çömleklerin bir hafta kurumaya bırakılacağı, sonrasında fırınlanıp son halini aldıktan sonra ailelerle çocuklar birlikte bu çömlekleri beraber boyayayacakları ve  çömleklerin okulun düzenleyeceği bir sergi ile gösterileceği iletildi.

Çocuklarının çömlek yapımını izleyen öğrenci velileri ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu haber 1848 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi