Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Çelebi de Güvenli Traktör ve Tarım Makinaları Kullanma Eğitimi

Çelebi de Güvenli Traktör ve Tarım Makinaları Kullanma Eğitimi

Tarih 23 Nisan 2015, 02:42 Editör PINAR YILMAZ

Çelebi de Güvenli Traktör ve Tarım Makinaları Kullanma Eğitimi Verildi

Çelebi de Güvenli Traktör ve Tarım Makinaları Kullanma Eğitimi Verildi

Tarım araçlarının sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak amacıyla Karayolları Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı çerçevesinde “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” kapsamında çiftçilere yönelik bir eğitim toplantısı düzenlenmiştir.

Çelebi İlçe Emniyet Amirliği Toplantı Salonunda yapılan eğitime; Çelebi Kaymakamı Adem Karadaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Taş, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Karakaya, İlçe Müdürü Yıldıray Ayan, teknik elemanlar, muhtarlar ve çiftçiler katılmışlardır.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’de tarımsal üretim faaliyetlerinde önemli oranda mekanizasyondan yararlanıldığını, bu makinaların kullanımında gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söylemiştir.

Çelebi Kaymakamı AdemKaradaş; ilçenin kırsal bir alanda yer aldığını, ilçenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, olası bir kaza ve olumsuz bir durumun önüne geçebilmek, ayrıcatraktör ve tarım makinalarınındaha verimli kullanımının sağlanması amacıyla dikkat edilmesi gereken kuralları çiftçilere anlatabilmek için böyle bir eğitimi düzenlediklerini söylemiştir.

 

Ziraat Mühendisi Mustafa Hasgül; traktör, biçerdöver ve diğer tarım makinalarını kullanımında dikkat edilecek hususları katılımcılara anlatmıştır. Traktör kullanırken, arazide çalışırken, değişik arazi şartlarında traktör ve makinaların kullanımında ve bakımları yapılırken dikkat edilecek hususları görsel bir sunumla çiftçilere anlatmıştır.

Programda bir sunum yapan Jandarma Tim Komutanı Turgay Gürbüz; Traktör ve tarım makinaları kullanıcılarının karayollarında uyması gereken trafik kuralları hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Gürbüz; traktör sürücülerinin gece mecbur kalmadıkça yola çıkmamaları, römorklara reflektör takılması gerektiği ve traktör ve römorklarda yolcu ve yük taşımanın şartlarını anlatmıştır. Jandarma Trafik Timi personelinin eğitim ve denetim gayretleri ile halkın bilinçli ve güvenli sürüş tekniklerinin benimsemesinin sağlanarak, tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılmasını amaçladıklarını söylemiştir.

İlimizde yaklaşık olarak; 6.900 traktör, 6.500 römork, 6.400 hububat ekim makinası, 6 bin pulluk, 3.500 gübre dağıtma makinası, 2.200 pülverizatör, ve 450 biçerdöver makinesi bulunmaktadır. Çelebi ilçemizde toplam 2217 adet makina ve traktör bulunmaktadır.

Çiftçilerin sorularının uzmanlar tarafından cevaplandırılmasıyla toplantı sonlandırılmıştır.

Bu haber 1314 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi