Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Bağlarbaşı Mahallesine kentsel dönüşüm

Kırıkkale Bağlarbaşı Mahallesine kentsel dönüşüm

Tarih 14 Mayıs 2015, 10:45 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Bağlarbaşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi

KIRIKKALE DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLK OLARAK Bağlarbaşı Mahallesinde başlıyor.

 

BAĞLARBAŞI DAHA DA GÜZEL OLACAK

 

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin sadece bir bölgesinin gelişiminin yanı sıra diğer bölgelerde de gelişimin sağlanması maksadıyla yeni bir proje hayata geçirerek, Bağlarbaşı mahallesini imara açtı. Bu sayede bu mahallemizde yeni binaların, yeni yaşam alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.

 

Bu bölge gelişecek

Şehrimiz gelişimini daha elverişli hale getirerek, tüm İl bazında ele alınan proje kapsamında Bahçelievler Mahallesi imara açılarak, bu bölgenin gelişimi amaçlanıyor. Kentsel dönüşüm amaçlı olarak seçilen ve Revizyon İmar Planı yapılan bölge Yüksek İhtisas Hastanesi, Çevre Yolu ve Samsun Bulvarı arasında kalmaktadır. Bölge kentin kuzeybatısında kuzeye doğru yükselen bir eğimde, şehre hakim bir konumda bulunmaktadır.

 

Amaç kaliteli konut üretimi

Bölgede asıl amaç nüfus artışı değil; yaşam kalitesinin artırılması, sağlıklı yapılaşma yani Kaliteli konut üretimidir. Mevcut imar planlarına göre en fazla 3 kat inşaat izni olması nedeniyle şu ana kadar arsa sahipleri tarafından değerlendirilememiş, özel yatırımcılar tarafından da karlı olmadığı için ilgi gösterilmemiştir. Yapılacak olan imar plan çalışmasıyla bölgede daha iyi yaşam standartlarında, altyapısı ve sosyal donatısı ile modern bir şehircilik örneği sunulmak istenmektedir.

 

Bu haber 3406 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi