Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kaliteli Sürücü, Kaliteli Yol, Kaliteli Denetim

Kaliteli Sürücü, Kaliteli Yol, Kaliteli Denetim

Tarih 26 Mayıs 2015, 01:13 Editör PINAR YILMAZ

Kaliteli Sürücü, Kaliteli Yol, Kaliteli Denetim

 

   KARAYOLU TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ

            ARAŞTIRMA DERNEĞİ ( KTYG )                           

   KIRIKKALE İL TEMSİLCİLİĞİ

 ‘’ Kaliteli Sürücü, Kaliteli Yol, Kaliteli Denetim ‘’

 

 

KONU: Eğitim Faaliyetlerimiz hk.                                                                         17. 05. 2015

 

‘’ Mahalli ve Ulusal Basın Bülteni ‘’

 

KIRIKKALE İL TEMSİLCİLİĞİMİZİN TRAFİK HAFTASI FAALİYETLERİ:

 

Yurdumuzda 18 İl’ de Temsilciliği, 40 İl’ de ve yüzlerce üyesi olan, konusunda Uluslar arası kuruluşlarla bağlantısı bulunan, hiçbir yerden maddi desteği olmayan, tarafsız ve bağımsız bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK.) yuz.

 

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği (K.T.Y.G.) Kırıkkale İl Temsilciliği olarak, bu seneki ‘’04 / 10 Mayıs Trafik Haftası’’ münasebetiyle, ‘’Çocukların Trafikte Güvenliği Ulusal Projesi’’ kapsamında, Kırıkkale deki üç okulda eğitim çalışması yapmış bulunuyoruz.

 

Genel Merkezimizin geçen sene Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokole göre, 150 okul için başlatmış olduğu bu proje, halen orada devam etmektedir.

 

Kırıkkale K.T.Y.G. İl Temsilciliği olarak bizde, bu sene Trafik Haftası münasebetiyle Valiliğimizin de onayı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kırıkkale deki İlköğretim Okullarının 2. ve 4. sınıflarına yönelik üç okulda, pilot uygulamasını ücretsiz olmak üzere, bu projeyi tatbik ettik.

 

Bahçelievler Mah. (Evliya Çelebi İlkokulu. 35 + 35 = 70 öğrenci),

Selim Özer Mah. (Mehmet Akif Ersoy İ. Ö. O. 45 + 55 = 100 öğr.),

Gürler Mah. (Gürler İ. Ö. O. 50 + 45 = 95 öğr.) olmak üzere, 2 nci ve 4 üncü sınıflardan toplam 265 öğrenciye proje eğitimi verilmiştir. 

 

Bütün okullarda önce 2. sınıflara slâytlar üzerinden trafikle ilgili eğitim verilmiştir. Arkasından verilen eğitimle alakalı olarak ‘’Resim Boyama’’ sı ve yarışması yaptırılmıştır. Başarılı olanlara Temsilciliğimiz tarafından teşvik amacıyla hediyeler verilmiş ve böylelikle de öğrencilerin başarısı takdir edilerek, eğitim motivasyonu sağlanmıştır.

 

Devamında 4. sınıflara yine slâyt gösterisi sonucu trafik işaret ve bilgilerine yönelik ‘’Bilgi Test’’ i yarışması yaptırılmıştır. Bu şekilde de hem öğrenciler arası rekabet ortamı ve hem    (A, B, C, D) gibi şubeler arası bir nevi bilgi yarışması oluşmuştur. Bunlar içerisinden başarılı olanlarına da yine hediyeler verilmiştir.

 

Öğrencilerin cevapladıkları bu testler tekrar öğrencilere geri verilerek, evlerinde aileleriyle bilgi paylaşımı yapmaları, dolayısıyla onlarında trafikte bilinçlenmelerine katkı sağlanmaya yönelik çok yönlü bir uygulama gerçekleştirilmiştir.  

  

Proje çok başarılı bir şekilde uygulanmış, fevkalade iyi sonuç alınmış ve uygulama amacına ulaşmıştır. Devamına yönelik isteyen okullarda bu projenin cüz’ i bir bedel mukabili yapılması da söz konusudur. Bunun için Temsilciliğimizle irtibata geçilmesi gerekmektedir.

                                                                           

                                                                                                   ( DEVAMI VAR. )

Yurdumuzda her yıl meydana gelen trafik kazalarında ve olay yeri kayıtlarına değerlerine göre ortalama 4 – 5 bin ölüm meydana gelmektedir. Olay sonrası hastane – ev şeklindeki kayıplarla bu sayı 10 ila 13 bin’ e çıkmaktadır! Yani sonucunda bu sayı pratik olarak üçe katlanmaktadır.

 

Yılda 0 – 14 yaş aralığındaki can kaybı 3 bin kişiyi olmaktadır. Günlük ortalama can kaybının ise 25 – 30 kişi olduğu bir ülkede yaşamaktayız! Yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde bir ‘’Soma Maden Faciası’’ ndaki can kaybı toplamını, biz ortalama her bir hafta - 10 günde, kan gölüne dönen karayollarımızda ve adına kaza dediğimiz ‘’TRAFİK KATLİAMLARI’’ nda kaybediyoruz. Burada kısmi veya kalıcı sakatlıkları saymıyoruz. Keza kaybedilen milli servetin maddi bedelini de hesap etmiyoruz.

 

 

Yine pratik olarak değerlendirmek gerekirse, 35 – 40 senedir ‘’Terör’’ belasına kurban verdiğimiz toplam can sayısı kadarını, yaklaşık her 3 senede bir ‘’TRAFİK TERÖRÜ’’ nde kurban ettiğimizi acaba düşünüyor veya biliyor muyuz! 

 

İşte bu kadar olumsuzluklar içerisinde ve hiçbir yerden bir maddi desteği olmayan, hiçbir kurum ve kuruluşa dayanmayan, tamamen tarafsız ve bağımsız bir Sivil Toplum Kuruluşu olan ‘’KARAYOLU TRAFİK ve YOL GÜVENLİĞİ DERNEĞİ’’ miz, kendi bünyesinden sağladığı imkânlarla ve hiçbir şey beklemeksizin, bu olumsuzlukların düzeltilmesine çabalamaktadır.

İsteyen yurttaşların Derneğimizin internet (www.trafik.org.tr) sitesinden gerekli bilgilere ulaşması söz konusudur. Bu bilgileri kaynak göstermeden kullanmaları ise suçtur. Zira derneğimiz ‘’Patent Enstitüsü’’ nce tescilli bir kuruluştur.

 

N O T: Beyanatlarımızda derneğimizin tescilli logosunun kullanılmasını bilhassa rica ederiz.

EKLER: Eğitim verilen üç okula ait muhtelif (5 kare) resim.

 

Oktay KIRLANGIÇ

‘’ Fahrî Trafik Müfettişi ‘’

TFTM. ve KTYG. İl Temsilcisi

GSM: (0 532) 741 75 70 / e-mail: kirlangicoglu@hotmail.com.tr / www: trafik.org.tr

Özel PTT Adresi: Yaylacık Mah. Ulubatlı Hasan Cad. 32 / 3. ‘’0 318 218 76 67’’                     (71 200) KIRIKKALE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 1140 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi