Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı dan Türkiye ye Akıllı Engelli Bastonu

Bahşılı dan Türkiye ye Akıllı Engelli Bastonu

Tarih 29 Mayıs 2015, 15:13 Editör PINAR YILMAZ

BAHŞILI ÇPL DE ENGELLİLER İÇİN YAPILAN AKILLI BASTON TÜRKİYE SIRALAMASINA GİRDİ

ENGELLİLER İÇİN YAPILAN AKILLI BASTON TÜRKİYE SIRALAMASINA GİRDİ

Bahşılı ilçe sinde eğitim öğretim veren Çok Programlı Anadolu Meslek lisesi okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin  tasarladığı Akıllı baston Türkiye sıralamasına 1000 proje çerisinden değerlendirme olarak geçerek 50,ci sırayı alıp , Ankara da yapılan Türkiye teknolojik sergisine katıldı.

Projede görevli koordinatörlük tarafından alınan bilgiye göre,’’ Proje,Eğitimden üretime mesleki ve teknik ortaöğretim okulları sergisine 25 il 47 okul 54 farklı proje ile katılmıştır. İlimizi temsilen katıldığımız proje GÖRME ENGELLİLER İÇİN ELEKTRONİK BASTON Projesidir. Proje de görme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları en aza indirmek amaçlanmıştır. Tasarladığımız Bastonda 2 adet hassas kapasitif sensör kullanılmış. Görme engellinin karşılaştığı bir engel veya boşluğu algılayarak bilgiyi bastonda bulunan ses devresi veya titireşim devresine göndermektedir. Aynı zaman da işitme engelli olanlar için avuç içine titreşim göndermektedir. İşitme engelli olmayan lar için sesle uyarı vermektedir.

Proje 2008 yılında Okulumuz Elk-Elektronik alan şefi Orhan ÇOKAL ve O dönem Müdür yardımcısı şimdi Okul Müdürü olarak görev yapmakta olan aynı zaman da Elk- Elketronik tek. öğretmeni olan Eren ARSLAN Tarafından geliştirilmiştir. Sergi için yeniden revize edilmiş daha hassas sen sörler kullanılmıştır. Sergi 25-27 Mayıs arasın da Ankara Çankaya Nevzat ayaz mesleki ve teknik anadolu lisesinde gerçekleşmiş. Açılışını Milli Eğitim bakanı Nabi AVCI yapdığı bildirildi.

 sergiye Bakan Bey'le birlikte  Müsteşar Yusuf TEKİN, Mesleki Eğitim Genel Müdürü OSMAN YILDIRIM da katılmıştır. Projemizle ilgili bakan beye ve basına bilgilendirme yapılmış. Sergi ile birlikte projemiz ulusal basında yer almıştır.25 mayıs ta açılan sergiye 26 mayısta Kırıkkale il milli eğitim müdürü İsmail çetin de katılmıştır.

 

 

 

Milli eğitim bakanının Naci Avcı nın dikkatini çeken Sergideki Kırıkkale standındaki Engelliler için yapılan akıllı bastonu inceleyen Bakan İl Milli eğitim müdürü ve proje koordinatörleri öğretmenlerinden teknik bilgiler alarak tebrik etmiştir.

Kırıkkale nin ve Bahşılı ilçe sinin gururu olan proje 2008 yılında ilk olarak o zamanın okul müdür yardımcısı Eren Arslan,Elektrik bölüm şefi Orhan çokal ve örgenciler tarafından hayata geçirildi yine Ankara da yapılan yarışmada mansiyon ödülü almıştı.

Şimdi biraz daha geliştirilerek son şeklini alan Akıllı Baston Türkiye sergisine katılarak Proje koordinatörü okul müdürü Eren Arslan ,Tuncay Ünlü hoca ve mazereti dolayısıyla katılamayan Orhan Çokal ın eseri olarak Bakan karşısına çıkarak övgüler aldı.

Bahşılı ilçe si Kaymakam Harun Ersin Polat,Garnizon komutanı Ercan Erçayan,Emniyet müdürü Uğur Çelik,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,Milli Eğitim Müdürü Sefayet özbek ve milli eğitim camiası tarafından sevinçle karşılanan ÇPL nin başarısı takdirle karşılanarak tebrikler yağmıştır.

 

 

Bu haber 1668 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi