Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Göletlere Balıklandırma yapılıyo

Göletlere Balıklandırma yapılıyo

Tarih 03 Temmuz 2015, 02:58 Editör PINAR YILMAZ

Göletlere Balıklandırma yapılıyor

İlimiz Göletlerini Balıklandırma Çalışmalarımız Devam Ediyor İlimiz genelinde balık yetiştiriciliğinin (akuakültür) yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen pullu sazan yavruları 01-07-2015 tarihinde Kırıkkale İli Keskin İlçesi Cinali Gölet’ine 20.000 adet bırakılarak balıklandırma çalışması yapılmıştır. Balıklandırma çalışmasına Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Murat Türkmen ve Tekniker Oğuz Köksal’da katıldı. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır. Balıklandırma yapıldıktan sonra, sahanın çok iyi korunması lazımdır. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmeyecektir. İleride o kaynağın avcılığa açılmasıyla; avlanmak isteyen fertler balıklandırma yoluyla bırakılan balıkları değil, bunların üremesiyle hasıl olacak balıkların çoğalması neticesinde yetişen balıklardan avlayabilecektir. Balıklandırılan sahaların kontrolü Kırıkkale İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek, kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır. Kamuoyuna ve ilgililerine önemle duyurulur.

Bu haber 905 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi