Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kalkınma Desteklerinde 7 Yatırımcı 8 Milyon Yatırım Yapacak

Kalkınma Desteklerinde 7 Yatırımcı 8 Milyon Yatırım Yapacak

Tarih 31 Temmuz 2015, 00:11 Editör PINAR YILMAZ

İlimizde Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 7 Yatırımcı 8 Milyon TL Yatırım Yapacaktır.

İlimizde Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 7 Yatırımcı 8 Milyon TL Yatırım Yapacaktır. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ( KKYDP ) Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım desteklemelerinin 2015 yılı 9 ve 10. Etaplarında il Müdürlüğümüze toplam 10 müracaat yapılmış olup bu başvurulardan 7 proje Bakanlığımızca uygun bulunarak yatırımcılar hibe sözleşmeye davet edilmiştir. Desteklenmeye uygun bulunan 7 projenin toplam yatırım tutarı 7.910 bin TL, hibe talep tutarı da 3.625 bin TL dir. Bu projeler büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, silo yapımı, bakliyat paketleme tesisi konularından oluşmaktadır. Yatırımcılar tebliğ hükümlerine göre 01 Aralık 2015 tarihine kadar yatırımlarını bitirerek desteklemelerden yararlanmış olacaklardır. KKYDP kapsamında; Bitkisel, hayvansal ve Su ürünlerinin ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Alternatif enerji kullanan yeni sera, Alternatif enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için başvurular yapılabilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; ”ilimizin coğrafi konumu ve üretilen ürünlerin değerlendirilmesi için Kırsal Kalkınma Destekleme Programının çok faydalı olduğunu söyleyerek bu program sayesinde üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve katma değer oluşturulması mümkün olacağını ifade etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda ilimizde bu destekleme programından 21 proje sahibi yatırımcımız yararlanmış olup bakanlığımızca bu proje sahiplerine 13 milyon TL yatırımları karşılığında 5,7 milyon TL destekleme yapıldığını söylemiştir.

Bu haber 1124 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi