Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yeşil Vadi Projesi Başladı

Yeşil Vadi Projesi Başladı

Tarih 01 Kasım 2015, 23:26 Editör PINAR YILMAZ

Yeşil Vadi Projesi Başladı

Yeşil Vadi Projesi Başladı PROJENİN İÇERİĞİNDE NELER VAR? Yeşil Vadi Projesi Başladı Kırıkkale-Ankara arasında en önemli rekreasyon alanlarından biri olan ve yıllardır Kırıkkale halkının hayallerini süsleyen Yeşil Vadi Projesi´nde nihayet somut adımlar atılmaya başlandı. Kırıkkale halkına söz veren Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimler öncesinde sözünü tutarak iş makinalarını projenin uygulanacağı alana gönderdi ve çalışmalar başladı. GÖKÇEK SÖZÜNÜ TUTTU, ÇALIŞMALAR BAŞLADI 30 kilometre uzunluğundaki ırmak havzasının her iki yakasını içeren Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi için önemli gelişmeler yaşanıyor. Çeşitli vaatlerde bulunulsa da bir türlü hayata geçirilemeyen ve DSİ´nin raporu gerekçe gösterilerek sürüncemeye bırakılan Yeşil Vadi Projesi için artık her şey tamam. Güç Birliği toplantılarında Kırıkkale halkına söz veren Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimler öncesinde sözünü tutarak iş makinalarını projenin uygulanacağı alana gönderdi. Hareketliliğin yaşandığı proje bölgesinde Ankara Büyük Şehir Belediyesi´nin iş makinaları harıl harıl çalışmaya başladı. Kızılırmak dere yatağında düzenleme çalışmaları yapmaya başlayan ekipler akabinde rekreasyon çalışmalarına başlayacak. Öte yandan DSİ´nin de dün yapılan proje ihalesiyle birlikte Bahşılı-Yahşihan-Irmak köyü arasında bulunan lokasyonda çalışmalara başlayacağı gelen bilgiler arasında. Geçtiğimiz günlerde Eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Çevre Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü harekete geçirmiş, ek bütçeye 10 milyon TL´lik ödenek eklenmesini sağlamıştı. PROJENİN İÇERİĞİNDE NELER VAR? Botanik bahçeleri, kafeteryalar, spor alanları, restoranlar, piknik alanları, çocuk oyun alanları, alışveriş alanları, pazar alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çok yönlü bir rekreasyon projesi olan Yeşil Vadi de; bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, kondisyon istasyonları gibi sayısız donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları yapılacak.

Bu haber 1271 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi