Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kanser taramada En Fazla Tarama Yapan İkinci İl Olduk

Kanser taramada En Fazla Tarama Yapan İkinci İl Olduk

Tarih 06 Şubat 2016, 01:54 Editör PINAR YILMAZ

Kanser taramada En Fazla Tarama Yapan İkinci İl Olduk

En Fazla Tarama Yapan İkinci İl Olduk KANSER TARAMA ARACI BOŞ DURMUYOR Kırıkkale´de yerel gazete sahipleri tarafından düzenlenen kampanya ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla alınan mobil kanser tarama aracı, kanserin erken teşhisine katkı sağlıyor. KETEM SAYESİNDE Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Türkiye´de 2007´de kurulmaya başlayan Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri (KETEM) sayesinde düzenli olarak kanser taramalarının yapıldığını söyledi. Kırıkkale´de de 2012´den sonra tarama faaliyetlerini hızlandırdıklarını belirten Güngüneş, "Özellikle kırsal kesimlerde meme kanseri taramalarının merkezi sistemlerle çözülemeyeceğini fark ettik. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla 2012´de bin 70 olan meme kanseri taramasını bin 700´e çıkardık." dedi. FARK OLUŞTURDUK Yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri tarafından düzenlenen kampanya ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla alınan mobil kanser tarama aracı sayesinde de kanser tarama sayılarında ciddi bir artış olduğunu ifade eden Güngüneş, "Aracın gelmesiyle ücretsiz yapılan taramalar neticesinde sayılarda ciddi anlamda fark oluşturduk. Kanser Daire Başkanlığının yayınladığı istatistiklerde aralık ve ocak ayında Türkiye´de en fazla meme kanseri taraması yapan ikinci il olduk. “dedi. İLK 10´DAYIZ Güngüneş, “Bu sayıyı da ilçelerde yapılan taramalarla elde ettik. Rahim ağzı ve kolon kanser taramalarında da ilk 10´dayız. Kanser insanlara kısa sürede rahatsızlık yapmadığı için başvurma konusunda ihmalkâr davranılıyor. İnsanlara bu işin farkındalığını, erken teşhisin önemini kazandırdık. Taramalar neticesinde ilk 300 taramada 42 problemli hasta olduğunu gördük. Bunun 9´una da kanser teşhisi konuldu. Yüksek bir kanser oranına rastlandığını tespit ettik. Tarama sayıları arttıkça tablonun da değişeceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Bu haber 850 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi