Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ANKARA DA KIRIKKALE GÜNLERİ TANITILDI

ANKARA DA KIRIKKALE GÜNLERİ TANITILDI

Tarih 25 Nisan 2016, 00:06 Editör PINAR YILMAZ

ANKARA DA KIRIKKALE GÜNLERİ TANITILDI








 ANKARA DA KIRIKKALE GÜNLERİ TANITILDI

İLK DEFA TÜRKİYE ARENASINA ÇIKAN KIRIKKALE KABUĞUNU YIRTTI DERKEN ÜÇ BELEDİYE İLE KAYMAKAM VE VALİ İLE TANITILDI

 Kırıkkale Tanıtım günleri Ankara’da yaşayan ve gurbet özlemi çeken Kırıkkale’liler için buluşma ve hasret giderme adına güzel bir organizasyon oldu.

4 gün sürecek tanıtım günlerine katılmayan Belediyeler davet edildi.

Hafta sonuna kadar açık olacak tanıtım günlerine katılam bürokratlarımız şunlar oldu.

Kırıkkale Tanıtım Günlerine siyaset, bürokrat ve iş dünyasının önemli isimleri katılım sağladı.  Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bahşılı Belediye İbrahim Uyar,Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik,Keskin Belediye Bşakanı Dede Yıldırım,Çeledi Belediye Başkanı ,Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Televizyon Sunucusu İkbal Gürpınar’ın yanı sıra Kırıkkaleli iş adamları ve bürokratlar, STK temsilcileri ve Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler katıldı.

 


 

 BEŞİR ATALAY KIRIKKALELİ MİLLET VEKİLİ NEREDEN SEÇİLİRSE SEÇİLSİN KIRIKKALE YE HİZMET ETMEK ZORUNDADIR.

Kırıkkale Tanıtım Günlerinin açılışında konuşan Ak Parti Van Milletvekili Keskinli hemşerimiz Beşir Atalay “ Bu tanıtım günlerinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.  İnşallah burada Kırıkkale en güzel yönüyle tanıtılır. Çünkü Kırıkkale tarihinde bir ilk gerçekleştiriliyor. Kültürümüz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitemiz burada tanıtılacaktır. Bu yüzden ben bütün iş adamlarımızı Sivil toplum örgütlerimizi, kurumlarımızı buraya katılmaları için teşvik etmeye çalışıyorum. Kırıkkale kültürleri ile Orta Anadolu’da çok farklı bir ilimizdir” ifadelerinde bulundu.

 ÇEVRE İLLER DE KIRIKKALEDİR

Açılış konuşmasında sözlerine devam eden Van Milletvekili Beşir Atalay “Sadece Kırıkkale değil Kırşehirliler, Yozgatlılar, Kayseriler, Çankırılar yani çevre illerin hepsi Kırıkkale’dir aslında. Dolayısıyla Kırıkkale’nin zenginliğini bütün herkese tanıtmış olacağız.” İfadelerinde bulundu. Kırıkkale’nin memleketi olmasına karşılık bir gönül bağının bulunduğunun ileterek “Kırıkkale bizim sılamız memleketimiz her zaman gönlümüz orada. Başka ilde siyaset yapsak da Kırıkkale’nin ihtiyaçları için daima Kırıkkale’nin emrindeyiz.  Kırıkkale ile ilgili yapılacak daha çok işimiz var. Yeni arkadaşlarımız, siyasilerimiz, bürokratlarımız inşallah hizmetleri devam ettirecektir. Kırıkkale’miz için küçük meselelere dalmamız lazım, büyük düşünmemiz lazım ve mümkün olabildiğince her katkıyı Kırıkkale’ye getirmemiz lazım” dedi.

 MEMLEKETİMİZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ KADİMDİR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkaleli Selçuk Özdağ “. Kırıkkale yeni bir şehir ama tarihi ve kültürü kadimdir. Kadim tarihinden öncesi bilinmeyen demektir.” Sözleriyle dikkat çekti. Kırıkkale’nin kültürlerinin altını çizerek sözlerine devam eden Özdağ,   “Türklerin 24 boyu var bu 24 boyun 19’u Kırıkkale’de Türkler bu bölgede Kırıkkale, kültürü ile yaşamış şehrimizdir. Kırıkkale bir yandan bozlaklarıyla bir yandan oyun havalarıyla, musikisiyle halaylarıyla, davuluyla, zurnasıyla kendisinden bahsettiren şehir. Milletler kültürleriyle yaşarlar. Kültür geçmişten bugüne biriktirdiğimiz her şeydir. Yemeğimizdir, mutfağımızdır, kıyafetimizdir, töremizdir her şeyimizdir. Kırıkkale Hacı Taşan’ın memleketi, Muharrem Ertaş’ın, Neşet Ertaş’ın, Çekiç Ali’nin memleketidir. Sanatta, sanayide her şeyde Kırıkkale vardır. Burası Bozkırın toprağı doğru ama aynı zamanda vatanın kalbinin attığı yer. Bayrak diyenlerin, Allah diyenlerin, peygamber diyenlerin vatan için canını verenlerin diyarı burası. Bizim insanımız çalışmayı sever ve Kırıkkale’yi daha güzel yerlere getireceklerinden eminim. Biz de belediye başkanlarımızla bürokratlarımızla bakanlarımızla Kırıkkale için en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

  Ak Parti Kırıkkale mv. Ramazan Can  “Bu tanıtım günleri ile birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek iyi yerlere getirmeliyiz. Son dönemlerde belediye başkanımızın ve bütün milletvekillerimizin gayreti ve desteği ile Kırıkkale’de dönüşüm başlatılmıştır. Kırıkkale’de yaşayan Kırıkkaleli kadar bir o kadar da Ankara’da yaşayan Kırıkkaleli var. Onlar da hep beraber Kırıkkale’nin tanıtımına katkı yapıyorlar. Biz de siyasiler olarak 270 bin Kırıkkaleliye hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu hizmet şelalesini en yüksek noktalara taşımaya gayret edeceğiz” dedi.

 VALİ KOLAT TAN KATILMAYANLARA DAVET

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise “Yaklaşık dört yıldır Kırıkkale’de görev yapıyorum nasip olursa da 1 Mayıs’ta emekliye ayrılıyorum. Bu 4 yıl içerisinde siyasilerimizin yaptığımız projelere büyük katkısı oldu. Kırıkkale’ye yapılan güzellikler tanıtılmayı hak etti. Kırıkkale’de şuanda 1 milyar 800 milyon lira civarında proje devam ediyor. Kırıkkale malumunuz Makine Kimya’yla anılıyor. Kırıkkale artık Makine Kimya’yla değil enerji sektörünün de önemli merkezi haline geldi. Kırıkkale sanayinin de bir merkezi haline geldi. Bu vesile ile Kırıkkale Nur Camii ile sağlık merkezleri ve hastaneleriyle eğitim kurumlarıyla örnek olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanımız Kırıkkale için Türkiye’de ilk beş içerisinde ifadelerini kullandı. Eskiden Ankara’ya çok hasta giderdi bugün Ankara’dan bize hasta geliyor. Onun için Kırıkkale kabuğunu aşan konuma geldi. Allaha şükür ki bunların çoğu benim valilik yaptığım döneme denk geldi. Kırıkkalespor bile bu dönemde şampiyon oldu. Emekli olurken inanın büyük bir gururla ayrılıyorum. Bu tanıtım günleri Kırıkkale’miz için hayırlı olsun” dedi.

 KIRIKKALE İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Vali Ali Kolat’ın konuşmasında emekliliğini duyurmasının ardından konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “ Türkiye’de Kırıkkale gibi başka hiçbir ilin örneği yoktur. Kırıkkale varlık sebebi Makine Kimya’dır. İlçeleri oldukça eski yerleşim yerleridir. Keskin, Balışeyh, Sulakyurt, Çelebi bunların hepsi eski Oğuzlar’ın yerleşim yerleridir. Ama şehrimizin olduğu yer bir yerleşim yeri değildir. Köyden gelenlerle Anadolu’nun değişik bölgelerinde gelip oluşturduğu bir şehirdir. Esasında Kırıkkale karma bir Anadolu şehridir bunu kültürümüzde görebiliriz. Bizim insanımız oldukça vatanperver devletine bağlı millettir. Bunu şehit sayımızdan öğrenebilirsiniz. Kırıkkale’nin şehit sayısı nüfusuna göre oldukça yüksektir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin kesin Kırıkkaleli bir polis, askerle karşılaşırsınız. Devlet ile çalışmak bizim için şereftir.  Yeni köprüler, yeşil alanlar için Kırıkkale Belediyesi olarak çalışıyoruz. Biz hep Kırıkkale’nin gelişmesi ve büyümesi için elimizden geleni yapacağız. Bu tanıtım günleri inşallah Kırıkkale için hayırlı olur” dedi.

Açılış kurdelesi kesilerek standlar gezildi.Bütün İlçe Kyamakam lıklarına verilen standlarda sergilenen eski otantik eşyalar kültür hazinesi kadar değerli olduğu görüldü.ikramlar yapıldı.Kırıkkale Halayını sergileyen Yusuf Doğan hocanın halay ekibi ise Kültür merkezinin her köşesinde davul zurna eşliğinde sergilenerek Bilmiyenlere Kırıkkale Halayı tanıtıldı.

 Keskin Satntında yöresel eşyalar tanıtılırken Belediye ve Kaymakam lık dayanışması göz doldurdu.

Bahşılı Belediyesi Bayraklarla ve otantik yerleşim yerini görsellikle sunarken Kaymakam lıkla uyum içerisinde olduğu görülürken,personelin canla başla çalıştığı gözlerden kaçmadı.Beypazarı havucunu sollayan yeni bir pazarla misafirlere havuç ve Bamya turşusu sunarak,Üç sanatkarla göz doldurdu.Gaz beton ürünlerini sergilerken,Yazar şair Yusuf Uyar kitaplarını imzalayarak ücretsiz dağıttı.Türk Tarihini cesurca büyük araştırma ile yeniden Kaleme alan Tarihçi Selçuk Silsipürde kitap imzaladı.


 

Ahmet Genç isimli bir Karakalem ve rekli manzara çalışan Ressam ise 30 dakika karşsında kımıldamadan duran herkesin resimlerini çizerek göz doldurdu.Bahşılı Halk eğitiminde El işi Göz nuru özellikle cehizlik mukemmel el işleri bakılmayadeğerdi.Santçı İkbal Hanımda Kendi memleketi Bahşılı stantına uğrayarak incelemede bulunarak Kaymakam ve Belediye Başkanını tebrik etti.

Bahşılı Belediyesinin uzun soluklu üç dönem Başkanlığını yapan Mehmet Dönmez ise standa uğrayarak Destek verdi ve Bahşılı panusunun önünde durarak şu anda görevde bulunan Belediye başkanı İbrahim Uyar ile Fotoğraf çektirdi.Tabii bu fotoğraf çok anlamlı idi,İlk ve en son Belediye başkanlarında dayanışma örneğini sergilediler.


         

Delice Kaymakam lığı eski otantik Türkmen aletleri ve kilim dokumaları ile meşhur Delice üzümünden yaptıkları Hasibe ve gözleme ile ikram ederek misafirperverliklerini gösterdiler.

Karakeçili Kaymakam lığı Başarılı Halk eğitim ve İlkçenin Türkmen geleneklerinden yapılan eski kilimleri tekrar hayat bılması takdire şayan bir çalışma idi.

   

Delice Kaymakam lığı Halk eğitim aracılığıyle kurulan standa üzüm fidesi,pekmezden yapılan hasibe tatlısı,Badem,Erik ce Çağla ikramı yapıldı.Kaya tuzu rezervi ile proje çalışmasının başarısını ve Delice ye olan katkısını dile getirdiler.

 

Bu haber 1296 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi