Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Adalet Bakanı Bozdağ, Kırıkkale de iftara katıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, Kırıkkale de iftara katıldı

Tarih 21 Haziran 2016, 16:31 Editör PINAR YILMAZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale Şubesinin Düzenlediği iftara katıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale Şubesinin Düzenlediği iftara katıldı.

Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale Şubesinin Düzenlediği iftara katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Dünya Suriye´deki karışıklığa seyirci kalıyor. Ne yapıyorlar derseniz? Ölüleri sayıyorlar” dedi.

Tüm Dünya Suriye´deki karışıklığı seyrediyor

Yeni Dünya Vakfı Kırıkkale Şubesinin Düzenlediği iftara katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ  “Dünya Suriye´deki karışıklığa seyirci kalıyor. Ne yapıyorlar derseniz? Ölüleri sayıyorlar” dedi.

İFTAR YEMEĞİNE KATILIM YOĞUN OLDU 

Ezan öncesinde Kur´an tilavetiyle başlayan program, oruçlar açıldıktan sonra konuşmalarla devam etti. Beyaz Saray Düğün Salonunda düzenlenen iftar programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´ın yanı sıra Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İIÇE belediye başkanları,oba başkanları,dernek başkanları ,Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Kırıkkale Temsilci heyeti Başkanı Satılmış Aksun ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aksun, “Vakfımız diğer illerde geleneksel olarak iftar programları düzenliyordu ancak biz Kırıkkale´de ilk kez böyle bir iftar programı düzenliyoruz. Vakıf paylaşmaktır, kardeşliktir, şefkattir, kültürdür, medeniyettin, imtihan olan ile imtihan olmayan arasında bir köprüdür” sözlerine yer verdi. 

3 BİN ERZAK DAĞITIMI YAPILDI  

Kısa zaman içerisinde yaptıkları çalışmalardan bahseden Temsil heyeti başkanı Aksun “Görevlendirilmemizin ardından 3 aylık zaman zarfında çalışmalar sergiledik. Rahmeti bol olan Ramazan ayında merkez, ilçeler, kasabalar ve köylerde olmak üzere yaklaşık 3 bin adet erzak yardımı dağıtımlarımız devam ediyor. Yine belirlediğimiz mahallelerimizde iftar programları düzenliyoruz, gönüller arasında bir bağ kuruyoruz. Üniversiteli 100 gencimize burs için çalışıyoruz” diye konuştu. Genel Başkan Mahmut Göksu da vakıf geleneğinden ve vakıf insanı olmanın şuurundan bahsetti. Osmanlı Devleti´nin bir vakıf medeniyeti üzerine inşa edildiğinin altını çizen Göksu, bu anlayışın dünyanın daha iyi bir yer olması adına model alınması gerektiğini belirtti. “Vakıf insanı dertli insandır” diyen Göksu, vakıf şuuruna sahip olan kişinin de derdinin insan olduğunu belirterek bizi de insanlık adına yapacağımız hizmetlerde motive edecek şey bu olacaktır” ifadesini kullandı.

ÇEVREMİZDE KAN VE GÖZYAŞI VAR

Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ülke ve dünya gündemiyle ilgili mesajlar verdi. Bakan Bozdağ “Türkiye huzur ve kardeşlik içerisinde Ramazan ayını idrak ediyor. Ramazan yardımlaşmanın, hayırda ve iyilikte yarışmanın zirvede olduğu bir aydır. Dileğimiz bu huzur ve kardeşlik ortamının diğer 11 ayda da hissetmek. Türkiye böyle bir huzurlu ortamında Ramazan ayını idrak ederken, çevremizde Kan ve gözyaşı var. Bölgemizde bu trajediler yaşanırken, Türkiye, duyarlı bir tavır sergilemiştir. Suriye, Irak yangın yeri. Türkiye kapılarını açtı, 3 milyondan fazla Suriyeli ülkemize geldi. Bakın Avrupa ne yapıyor, başka topraklarda zor durumda olan insanlar bizim toprağımıza gelmesin diye anlaşmalar yapıyor, sözleşmeler imzalıyor. Çünkü onların medeniyetinde merhamet yok, Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyeti. Şimdi bütün bunlara rağmen Türkiye´nin bu fedakârlıklarını görmüyorlar. Dünya Suriye´deki karışıklığa seyirci kalıyor. Ne yapıyorlar derseniz, ölüleri sayıyorlar, yaralıları sayıyorlar onları iyi yapıyorlar. Ama bu ölümleri ve yaralanmaları durdurmak için ellerini dahi kıpırdatmıyorlar” diye konuştu.

 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYONLAR

Bozdağ, şu anda ülkenin bazı yerlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve oralarda terör örgütüne ve eli kanlı teröristlerine karşı kahramanca operasyonlar yürütüldüğünü dile getirdi. Türkiye vatandaşının can ve mal emniyeti, huzur ve güvenliği için, kamu güvenliği ve tesisi, vatandaşların insanca yaşaması için devlet olarak alınması gereken tedbirleri aldıklarını, atılması gereken adımları attıklarını belirten Bozdağ, “O açılan hendekleri doldurduk, kazanlar, o hendeklerin içerisinde kendileri kaldı. Bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütleriyle Türkiye´nin mücadelesi şehirlerimiz, beldelerimiz, köylerimiz, ovalarımız, dağlarımız her taraf temizleninceye kadar kararlı bir şekilde devam edecektir. Terör bitmeden bu mücadele bitmeyecektir. Kim Türkiye´ye dönük hesap yapıyorsa, o hesaplarını bir kez daha gözden geçirsin. Bölücü terör örgütü PKK´yı Türkiye´ye karşı yeniden silahlı eylemlere teşvik edenler sonuçları gördüler. Derslerini aldılar. Bundan sonra da almaya devam edecektir. Allah´a şükürler olsun güçlü bir devletimiz ve milletimiz var. Bu güçlü, devlet, millet, dirayetli hükümet, kahraman güvenlik güçlerimiz olduğu sürece bizim alt edemeyeceğimiz iş yoktur” dedi.

 

Bu haber 1154 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi