Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DEĞİŞİM VE İKTİDAR İÇİN : MHP 6. OLAGANÜSTÜ KONGRESİ

DEĞİŞİM VE İKTİDAR İÇİN : MHP 6. OLAGANÜSTÜ KONGRESİ

Tarih 21 Haziran 2016, 22:46 Editör PINAR YILMAZ

DEĞİŞİM VE İKTİDAR İÇİN : MHP 6. OLAGANÜSTÜ KONGRESİ

DEĞİŞİM VE İKTİDAR İÇİN : MHP 6. OLAGANÜSTÜ KONGRESİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1 Kasım seçimlerinden Genel Merkez’in açık hatalarından dolayı yenilgiyle çıkmasının ardından harekete geçen bir grup partili partide 'tüzük değişikliği' talebiyle olağanüstü kongre girişimi başlattı.

1232 delegeden 548 delegenin değişim için imza verdiği girişim talebini genel merkezin mahkemeyi yol göstermesi üzerine muhalifler şubat ayında mahkemeye başvurdu.

12. Sulh Hukuk mahkemesi, “büyük kongre üyelerinin beşte birinin başvurusu üzerine olağanüstü büyük kurultay toplantıya çağrılabileceği hükmünün yer aldığı ifade edilerek, bu hükmün bu hususta partiye takdir yetkisi vermediği'' sonucuna vardı ve olağanüstü kurultayın toplanması için "Çağrı Heyeti" oluşturdu.

Genel Merkez çağrıyı tanımazken, heyet de 15 Mayıs'ta toplanmak üzere delegelere davet yaptı.

Bu arada Gemerek ve Tosya'da iki ayrı mahkeme, olağanüstü kurultay sürecini durduran kararlar verdi.

Ankara Valiliği bu kararları gerekçe göstererek, 15 Mayıs'ta toplanmak üzere Ankara'ya gelen delegelerin kongrenin toplanacağı Büyük Anadolu Oteli'ne girişlerine izin vermeyince toplantı yapılamadı.

Genel merkezin itirazı üzerine dosya Yargıtay'ın gündemine geldi.

Yargıtay da, yerel mahkemenin kararını onaylayınca olağanüstü kurultayın yapılmasının önünde engel kalmadı.

19 Haziran

Olağanüstü Kurultay, üst kurul delegelerinin  kimlik tespitinin noter huzurunda yapılması nedeniyle planlandığı saatten daha geç başladı.

Çağrı Heyeti’nin verdiği sayıya göre 751 kişi delege kartını alarak salona girdi. Ama Notere imza veren sayısı 690’da kaldı. Genel Merkez ise nereden alındığı bilinmeyen neye dayandığı anlaşılamayan bir anlayışla 495 delegenin imza attığını söylemektedir.

Genel Merkez  toplantının geçerliliğinin olması için üçte iki çoğunluk yani yaklaşık 800 delegenin oy kullanması gerektiğini iddia ediyor.

Muhalifler kurultayın geçerli sayılabilmesi için MHP'nin toplam delege sayısının yarısından bir fazla yani 594 delegenin katılması gerektiğini savunuyor.

Divan Teşekkülü

Toplantı divan oluşturulması ve divan başkanı seçilmesiyle başladı.

Meral Akşener Divan başkanlığı için önerdiği Musavat Dervişoğlu 452 imza ile Sinan Oğan’ın Hasan Hüseyin Türkoğlu Bey’i önerdiği liste 159 imza ile sunuldu. Divan Başkanlığı için delegenin baskısı ile divan başkanlığına, tek isim üzerinde anlaşılarak Musavat Dervişoğlu seçildi.


Geç Başladı Eken Bitti

Genel Merkez'i tanımadığını ilan ettiği kurultayda 14 değişiklik önergesi verildi.

Bir önergeyle kurultayın toplanma amacı olan tüzüğün olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçmesine izin veren hükmünün yanı sıra 13 değişiklik daha yapıldı.

Bu değişiklikle 7 Haziran’dan bugüne kadar gelen disiplin cezaları ve genel başkan seçimli olağanüstü kurultaya kadar gelebilecek disiplin cezaları da affedildi.

10 Temmuz Kararı

Genel Merkez’in belirlediği 10 Temmuz’da seçimli genel başkanlık kurultayı yapılması kararlaştırıldı. Bu tarihte yapılamaması halinde de 17 Temmuz’da ayrı bir kurultay toplanması kararı verildi. Kurultay yeri olarak Ankara Arena Spor Salonu seçildi. 

 Ancak bu kez Genel Merkez devre dışı bırakılarak, kurultayı organize etmek üzere Musavat Dervişoğlu, eski Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ve Eski  MHP Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol’un asil 3 kişinin de yedek olarak yer aldığı     altı kişilik bir komite oluşturuldu. Tüzükte yapılan değişiklik önergeleri oybirliği ile kabul edildi. 

Kongre ve Kırıkkale

Olağanüstü Tüzük Kurultayı için Kırıkkale’nin 6  üst kurul delegesinden sadece Şevket ÖZSOY ve Yavuz KUZUCU değişime imza vermişti. Bütün hazırlıkları tamamlayan üst kurul delegeleri gerek mesaj gerekse sosyal medya üzerinden bütün partilileri ve Kırıkkaleli hemşerilerini Ankara’daki kongreye davet ettiler.

Sadece partilileri ve Kırıkkale halkını davet etmekle kalmayarak Ankara Anadolu Otelinde yapılacak olan Kongreye gitmek isteyen hemşerilerine otobüsler tahsis edilerek Kırıkkale’yi en iyi şekilde temsil edildi.

Kongre salonunda bir diğer üst kurul delegemiz olan Serkan TUNÇBİLEK ‘te özgür iradesi ile verdiği kararla aramıza katıldı. Böylece Kırıkkale’nin gücü bir kez daha arttı.

Değişimin öncüleri olan Üst kurul delegelerinden Şevket ÖZSOY ve Yavuz KUZUCU  “Başlattıkları bu harekete Milliyetçi hareket Partililerin büyük teveccüh göstermeleri ve sahip çıkarak destek vermelerinden” dolayı çok memnun olduklarını da ifade ettiler

Üst Kurul Delegeleri “Yapılan Tüzük Kurultay’ında bizi yalnız bırakmayarak kongreye katılarak güç katan tüm Kırıkkale halkına” teşekkür ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisinin iktidar yolunu açacak olan yaptığımız bu tüzük kurultayının partimize milletimize ve vatanımıza hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Bu haber 853 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi