Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale de Askıda Ekmek uygulaması yaygınlaşıyor

Kırıkkale de Askıda Ekmek uygulaması yaygınlaşıyor

Tarih 07 Kasım 2016, 01:02 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de Askıda Ekmek uygulaması yaygınlaşıyor

Kırıkkale de Askıda Ekmek uygulaması yaygınlaşıyor

‘Askıda Ekmek’ uygulaması, Kırıkkale’de de gün geçtikçe yaygınlaşıyor.

Dar gelirlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için günümüzde yavaş yavaş uygulanmaya başlayan ve Osmanlı döneminde tüm yerlerde görülen ‘Askıda Ekmek’ uygulaması, Kırıkkale’de de gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Kırıkkale yunus Emre ekmek Fırın uygulanmaya başlanan ‘Askıda Ekmek’ halkın ilgisiyle karşılaşıyor. Yaklaşık bir sene önce fırınlarda uygulanmaya başlanan ‘Askıda Ekmek’, zamanla marketlerde de görülmeye başlandı. Kırıkkale yunus emre ekmek Fırını başlanan uygulamayla hem mağdur ailelerin ekmek sıkıntısı giderilmiş oldu, hem de mahalle sakinleri isimlerini açıklamadan yardım yapma imkanına kavuştu. Böyle bir uygulamayı marketlerinde başlattıkları için huzurlu ve mutlu olduğunu dile getiren kırıkkale yunus emre ekmek fırını işletme yetkilileri , ihtiyaç sahiplerinin bu şekildeki yardımlar sayesinde azalacağını vurguladı. Konu hakkında açıklama yapan yunus emre ekmek fırın çalışanları “Osmanlı Döneminde hemen hemen her yerde bulunan bu uygulama günümüz şartlarında yok olmaya yüz tutmuştu. Şimdilerde yavaş yavaş yeniden canlandırmaya çalıştığımız uygulama ile ihtiyaç sahibi aileler askıya bırakılan ekmekten istedikleri kadar alabiliyorlar. Bu hem kişilere manevi bir huzur katıyor, hem de birbirimizle yardımlaşma duygularını pekiştiriyor” dedi.(Kaynak : İ.A )


Bu haber 1175 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi