Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ENFEKSİYON KONTROL PROGRAMI EĞİTİMİ

ENFEKSİYON KONTROL PROGRAMI EĞİTİMİ

Tarih 29 Kasım 2016, 02:02 Editör PINAR YILMAZ

ENFEKSİYON KONTROL PROGRAMI EĞİTİMİ

ENFEKSİYON KONTROL PROGRAMI EĞİTİMİ İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimiz bünyesinde hizmet veren Kamu ve Özel Diyaliz Merkezlerinde çalışan tüm personele Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 03/11/2016 tarih ve 2878 sayılı yazılarına istinaden eğitim verilmiştir. Bilindiği üzere; diyaliz üniteleri ve merkezleri enfeksiyonlar yönünden riskli birimlerdir. Evrensel önlemlere tam olarak uyulmasının, hijyene dikkat edilmesinin ve cihazların sıkı sterilizasyonu / dezenfeksiyonunun, enfeksiyonun kontrolü açısından çok önemli olması nedeniyle ilimizde hizmet veren kamu ve özel diyaliz merkezlerinde çalışan hekim ve hekim dışı sağlık personeline 24 Kasım 2016, 25 Kasım 2016 tarihlerinde iki grup halinde enfeksiyon hastalıkları uzmanı, enfeksiyon kontrol hemşiresi, nefroloji uzmanının bulunduğu eğitim ekibince Hemodiyaliz Hastalarında Enfeksiyon, bulaş ve yolları, Hemodiyaliz ünitelerinde hijyen ve enfeksiyon kontrolü programı gibi konularda eğitim verilmiştir. Ayrıca Ülkemiz bilinçsiz antibiyotik kullanımında dünyada ilk sırada yer almaktadır. Farkındalık oluşturmak ve sağlık personelini bilinçlendirmek adına hemodiyaliz ünite/merkezlerinde çalışan personele akılcı ilaç kullanımı hakkında açıklamalar yapılmış, broşür dağıtılmıştır.

Bu haber 829 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi