Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Savunma sanayinin bel kemiği

Savunma sanayinin bel kemiği

Tarih 01 Aralık 2016, 00:30 Editör PINAR YILMAZ

Savunma sanayinin bel kemiği

Savunma sanayinin bel kemiği

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait bazı fabrikaları ziyaret etti. MKEK Fabrikaları’nın önemine değinen Haktankaçmaz, “Burada üretilen ürünler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne önemli ölçüde katkı sağlıyor” dedi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, MKEK Destek

Hizmetleri İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaret esnasında Haktankaçmaz ve beraberindekileri, İşletme Müdürü Mustafa Çuvaloğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çuvaloğlu; Destek Hizmetleri İşletme Müdürlüğü’nün MKE Kurumunun İtfaiye, Elektrik, Su, Isıtma, Haberleşme Ağı ve Sosyal Tesislerine ait iş ve işlemlerini yürüttüğünü ifade etti.

SEMBOLİK TELEFON DİKKAT ÇEKTİ

İşletme hakkında bilgiler alan Vali Haktankaçmaz’da, buhar işletmesi, su üretim tesisleri ve itfaiye teşkilatında incelemelerde bulundu. Vali Haktankaçmaz, ayrıca İşletme Müdürlüğü önünde sembolik olarak bulundurulan ve 1800’lü yıllarda kullanıldığı ifade edilen ve halen faal olan tarihi telefonla İşletme Müdürü Çuvaloğlu ile bir konuşma gerçekleştirdi.

SİVİL PİYASAYA ÜRETİM YAPIYOR

Daha sonra Barut Fabrikasını ziyaret eden Vali Haktankaçmaz’ı, burada Fabrika Müdürü Berna Doğrul ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılama sonrası fabrikanın faaliyetleri hakkında Vali Haktankaçmaz’a bilgi sunan Doğrul; Fabrikalarının Makina Kimya Endüstrisi Kurumu’na ait diğer fabrikalara barut üretimi yaptığını, ayrıca sivil piyasaya da av ve ses fişeği barutu ürettiklerini ifade etti.

ATÖLYELERDE İNCELEME YAPTI

Barut Fabrikasının Savunma Sanayindeki önemini vurgulayan Vali Haktankaçmaz’da, fabrika içerisindeki atölyeleri gezerek incelemelerde bulundu. Fabrikanın şeref defterini de imzalayan Haktankaçmaz, şeref defterine; “Barut Fabrikamızı ilk resmi ziyaretim çerçevesinde gezdim. Yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldım. Hassas bir görev yapan arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar dilerim.” notunu düştü.

HURDALAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Daha sonra MKEK Hurda İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Haktankaçmaz’ı, Hurda İşletme Müdürü Mehmet Şener ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılama sonrası işletmenin faaliyetleri hakkında MKEK Hurda İşletme Müdürü Mehmet Şener tarafından brifing sunuldu.

Brifing sonrası açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz,”Savunma Sanayi için üretim yapan MKE Kurumlarına ait fabrikaların hammadde ihtiyaçlarını karşılamak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hurdalarını toplayan ve bu hurdaların tasnif ve değerlendirmesini yaparak, geri kazanımını sağlayan Hurda İşletmesi, ülkemiz ekonomisi için önemli katkı sağlıyor” dedi. Vali Haktankaçmaz, daha sonra Hurda İşletme Müdürlüğü’ne ait atölyelerde ve hurda sahasında incelemelerde bulundu.

İL GZT

Bu haber 1328 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi