Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
il jandarma komutanlığından kısa dönem erlere yemin töreni düzenlendi.

il jandarma komutanlığından kısa dönem erlere yemin töreni düzenlendi.

Tarih 03 Aralık 2016, 01:59 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale il jandarma komutanlığında görev yapan kısa dönem erlere yemin töreni düzenlendi.

Kırıkkale il jandarma komutanlığında görev yapan kısa dönem erlere yemin töreni düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre Kırıkkale il jandarma komutanlığında görev yapan 365 inci Kısa dönem erlerin ant töreni saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş,Belediye başkan vekili Vedat Genç,Garnizon komutanı ,Jandarma Alay komutanı,Gaziler,Asker yakınları,komutanlar katıldı.

İl jandarma Alay komutanı Albay İsa Çelik yaptığı konuşmada ‘halk nezdinde Jandarma ile devlet kavramları özdeş hale gelmiştir. ‘diyerek devam etti.

 Bugün yurdumuzun değişik köşelerinden gelerek Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına katılan 48 Kısa dönem erin, Kutsal vatan görevine katılışlarına şahitlik edeceğiz. Her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu olan, Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan ve diğer kanunların verdiği görevleri yerine getiren silahlı genel Kolluk Kuvvetidir” dedi.

Çakmak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Jandarma Kurulduğu 1839 yılından bu güne kadar, birinci dünya savaşında, milli mücadele döneminde ve Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak günümüze kadar olan dönemde, ülkenin dört bir yanına yayılmış karakolları ile sadece emniyet ve asayiş görevlerini yerine getirmekle kalmamış, ülkenin en ücra köşelerinde devletin vatandaşa açılan kapısı olmuş, halk nezdinde Jandarma ile devlet kavramları özdeş hale gelmiştir. “

 “Bizde Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı olarak, böyle köklü bir tarihin mirasçısı olduğumuzun bilincinde olarak, çağın sunduğu her türlü teknolojik imkânları kullanarak, gece ve gündüz, yaz-kış demeden ve her türlü koşulda Kırıkkale halkının hizmetindeyiz. Hali hazırda il genelinde teşkilatlanmış toplam 9 İlçe Jandarma Komutanlığı ve 11 Jandarma Karakol Komutanlığı, 1 Jandarma Cezaevi Bölük Komutanlığı ve 4 Cezaevi Jandarma Karakol komutanlığı, 6 Jandarma Trafik timi, 2 Olay yeri İnceleme Timi ve Çevre koruma timi ile görev yapmaktayız.”

 “Kırıkkale Jandarması bu güçlü kadrosuyla il genelinde emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, Kaçakçılığı men; takip ve tahkik etmek, suç işlenmesini önlemek için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak, ceza infaz kurumları ile tutukevlerinin dış korumasını yapmak ve işlenmiş suçlar ile ilgili görevleri başarıyla yerine getirerek Kırıkkale halkının takdirini toplamış bir Kolluk Kuvvetidir.

And içerek aramıza katılacak olan Sevgili Mehmetçikler, biraz sonra, sizden önceki görev yapan Mehmetçikler gibi, şehit kanları ile süslenmiş, bağımsızlığımızın sembolü al bayrağa el koyarak ve kardeşten öte bileceğiniz silah arkadaşlarınıza sarılarak and içeceksiniz öte bileceğiniz silah arkadaşlarınıza sarılarak and içeceksiniz. İçeceğiniz anda bağlı kalarak, gerektiğinde eşi bulunmaz bu vatan ve yüce millet uğruna canınızı seve seve feda edeceğinize olan inancım tamdır. Dün olduğu gibi, bugünde sizden öncekiler gibi, bu gün sizlerin yemininize şahitlik etmek için aramızda bulunan gazilerimiz gibi, yine sizin yerinize şahit etmek için aranızda bulunan şehit ailelerimizin Kahraman Şehit evlatları gibi halkımızın huzur ve güvenliği ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceksiniz. Bu mücadelede rehberimiz Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır.”diyerek konuşmasını tamaladı.

ŞEREFİ OLDUĞUNU ASLA UNUTMAYIN

Artık güzide Jandarma teşkilatının bir mensubu olmaktan gurur duyunuz. Üzerinizdeki üniformanın Yüce Türk Milletinin simgesi ve şerefi olduğunu asla unutmayınız.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına 365'nci dönem er olarak tertip edilen evlatlarınız coşkuyla ve heyecanla biraz sonra yemin ederek, Jandarma personeli olacaklardır. Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Ne mutlu size ki büyük fedakârlık ve zorluklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınız şimdi vatan nöbetini devralmak üzere karşınızda duruyor.”

 

 Ant içme töreni yapıldı.daha sonra kısa dönem erler adına Jandarma er Hakan Durmaz konuşma yaptı.yine kısa dönem erlerden Jandarma er Engin Aydın jandarma isimli şiirini okudu.

Kışlaya ilk katılan er Hulusi Karakuzu Yaş kütüğüne Plaket çaktı.Eğitimde ve sporda başarı gösteren erlere takdir belgesi verildi.Kısa dönem erler tarafından jandarma marşı söylendi.

Kırıkkale Belediyesi mehter takımı mini bir konser verdi.Gençlik spor il müdürlüğüne bağlı folkler ekibi yöresel Anadolu oyunları ile halkın alkışlarını aldı.

Törende salona aileler davet edildi.her asker aileleri ile buluştu.İkram dan sonra program sona erdi.(kaynak : Editör : Foto)

Bu haber 1432 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi