Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Düşünce ve Medeniyetler kulübü nü tanıttı.

Düşünce ve Medeniyetler kulübü nü tanıttı.

Tarih 03 Aralık 2016, 02:34 Editör PINAR YILMAZ

Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Düşünce ve Medeniyetler Kulübü çalışma ve tanıtım programı yapıldı.

‘Düşünce ve Medeniyetler kulübü’nü tanıttı.

Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Düşünce ve Medeniyetler Kulübü” çalışma ve tanıtım programı yapıldı.

                                                                           

 Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Er ile TÜGVA İl Temsilcisi M.Çağrı Baykal ve okul müdürleri katıldı.

 

Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım programında; bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Türkiye Gençlik Vakfı Kırıkkale İl Temsilciliği Baykal , Medeniyet ve Değerler Kulübünü  tanıttı.


 

Edinilen bilgiye göre Milli eğitim müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Okul müdürlerine yönelik yapılan TÜGVA  Tanıtım programında ,Lise ve Ortaokullarda Öğrenci Kulüpleri olan; Medeniyet ve Değerler ile Medeniyet ve Düşünce Kulüpleri'nin kurulması tüm okullarımızda teskilatlanlanilmasi için organize edilmesi konusunda toplantı tertiplendi.

121 okul müdürlerine tanıtım toplantısını gerçekleştirirken  Tanıtım sunumunu ise Başbakan lık danışmanı Esen Yıldırım ile  Sakarya Türk Talabe birliği başkanı İlker Pekgöz yaptı.

Kırıkkale Valisi yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Vali Haktankaçmaz,’Türkev ile birlikte milli eğitim müdürlüğümüzün ortaklaşa hazırlanmış olan bir çalışma.milli eğitim ve okul müdürlerimizin bu konuya samimi desteğini vereceğinden hiçbir şüphe duymuyorum.Sorular sırasında özellikle iki şey altı çizilmesi gereken önemli husular,bunlardan birincisi tabii daha önce bu projeye katılanlar değil,bütün gençlerimiz için olmazsa olmaz bir şey,iyiyi kötüden ayırabilen bir genç ,hakkaten bunun ne demek olduğunu yakın bir zamanda 15 temmuz da çok acı bir şekilde gördük.Düşünemeyen af edemeyen insanların nelere maal olabileceğini,ne tür kendi milleti için,kendini besleyen yetiştiren ve boğazından kestiği parmağına yaptırdığı okullarda okutan ,yurtlarda barındıran,yollarda,sağlık hizmetlerinden faydalandıran milletine karşı ,ne kadar acımasız

Olabileceğini,ne kadar büyük zararlar verebileceğini hepimiz gördük.

 

Dolayısı ile bu husus çok önemli böyle bir projenin bu hedefleri ortaya kotmuş olması,başlı başına çok hayati bir öneme haizdir.

Bir diğer husus gençlerimizin çocuklarımızın bir Dünya misyonuna sahip olması lazım.bizler çünkü  artık  geçmişimizi göz önünde bulundurduğumuz zaman  yebiyüzbün kilometrekareye,sekizyünbin kilometrekareye sığacak bir millet değiliz.Nüfus olarak söylemiyorum ama vizyon olarak söylüyorum.

Omuzlarımızdaki ağırlığı hali.  göz gönünde bulundurarak söylüyorum. Yine Devletimizin sağladığı imkanlarla pekçok ülkelere görevli olarak gitme imkanı buldum ve oralarda biz istemezsekte,bu milad,bu tarih önümüze çıktığını gördüm. Oradaki insanlar şahsen hiçbiribizi tanımaz amma o tarihin verdiği sorumlulukla bize karşı insanların gözlerinin içinin güldüğünü,bizi görünce yüzlerinin nasıl bir hal aldığını çok yakından gördüm.dolayı ile bu tür şeylere ilgi alaka duymayan  insanlar bile yurt dışına çıktığı zaman bu gerçekle yüzleşiyorlar.dolayısı ile bizlerde gençlerimize .çocuklarımıza bu vizyonu kazandırmamız lazım.Biraz zorlada olsa kitap okutmayı öğretmemiz lazım.

Malasef ilk emri oku olan bir dinin mensubu olarak bunu kendime  bu eleştiriyi söylüyorum,okumayı sevmiyoruz.bu bir ihtiyaç gibi,hava gibi su gibi bir şey esasında.fırsat bulamıyoruz diyor gençlerimiz,yemek yemeye fırsat bulabiliyorsun,havayı teneffus etmeye fırsat bulabiliryorsun.Kitap okumayıda gençlerimize böyle bir alışkanlık hakline getirmemiz lazım.

Sizler tabiki okullarınızda öğretmenler olarak,idareciler olarak bu arkadaşların ifade ettiği programda , TÜGVA inin o amatör ruhu ile yıllarca içerisinde birikmiş olan tecrübeniz,birleşecek ve burda çok daha güzel sonuçlar çıkacak. bizler memleketimizin faydasında olan,milletimizin faydasında olan her işin içerisinde varız.İdare olarak kamu olarak,ama bunu karşısındada memleketimize,milletimize zararı olacak herşeyede bütün varlığımızla karşı çıkarız.Dolayısı ile bu tür çalışmalar inşallah sadece Kırıkkale de değil ülke çapında yaygınlaşır.gençlerimiz sunumda ifade edilen o medeniyet bilincini aşılayabiliriz.çünkü bizlerde hakikaten büyük bir medeniyetin evlatları olarak diğer medeniyetlerle kalmak,bilmek durumundayız.Ben bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum . Programın başında konunun çok iyi tartışılıp yol haritasının çok net bir şekilde  ortaya konulması çok önemli.Çünkü muhakkak çalışmalar başladıktan sonra bazı düzeltici tertipler alınabilir ama bugün burada değerli yönetici ve öğretmenlerimiz ile milli eğitim müdürlüğümüzün samimi desteği olacak.Türkev ile bu fırsatı çok iyi bir şekilde kullanıp Türk toplumuna çok kazandıracağına inanıyorum.Türkev hakkaten çok güzel işler yaptı,onlardan daha güzel hizmetler bekliyoruz.diyerek konuşmasını tamamladı.


Daha sonra Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ın Türkiye Gençlik  Vakfı ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.

TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet Çağrı Baykal da Türkev in amaçlarını ,

TÜGVA in milli eğitim işbirliği ile ortaokul ve liselerdeki çalışmaların nasıl işleyeceğini,okul kulüplerinin amaçlarının konuşalacağı bir toplantı olacağını iletti.

Daha sonra milli eğitim müdürü İsmail Çetin ,okulların bu beraberlik çalışmasına ,Yapılacak faaliyetlere azami destek verilmesini isteyerek projenin bizzat takipçisi olacağını vurguladı.Çlaışmalarda başarılar dileyerek okul müdürlerine güvendiğini söyledi.

Kırıkkale TÜGVA il temsilcisi Mehmet Çağrı Baykal da açılayıcı konuşmasını tamalayarak Müdürlerin,öğretmenlerin sorularına cevap verdi önerilerini aldı.

Okul müdürlerinin yoğun sorularına cevap veren Baykal bunun okullarımızdaki rehber gönüllü öğretmenleri ile kurulacak kulüpler aracılığı ile daha detaylı konuluşulacağını iletti.

Daha sonra Milli eğitim müdürü İsmail Çetin e TÜGVA İl temsilcisinin  Mehmet Çağrı Baykal tarafından vakfın düsturu olan Müddessir Süresi İlk 7 ayetini çerçeveli bir şekilde hediye edildi.

 


Bu haber 1758 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi