Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BAHŞILI BELEDİYESİ ENGELLİLERİ UNUTMADI

BAHŞILI BELEDİYESİ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Tarih 03 Aralık 2016, 10:52 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı ilçesinde Dünya engelliler günü Belediye tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.

BAHŞILI BELEDİYESİ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Bahşılı Belediyesi Engelliler haftasını kutladı

Bahşılı ilçe’sinde Dünya engelliler günü Belediye tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.

Bahşılı Kaymakam’ı Harun Ersin Polat,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,AK Parti ilçe başkanı Sadullah Duyar,İlçe Emniyet müdürü,AK Parti Kadınlar kolu,Gençlik kolu,Kamu kurum ve okul müdürleri,Şairler ve İlçe Halkı katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Kırıkkale Tüm Engelliler dernek başkanı Mehmet Demir konuştu,KÜ Engelliler gönüllü üyesi,Bahşılı Yaşlılar ve engellilere yardım bürosu üyesi Bekir Akdeniz günün önemi ve Bahşılı dan başlayan engelli yoktur engellenen vardır projesinin başarısından bahsetti.

Aşık Kadani güne münahasıp Türküler ve deyişler okudu,İlçe TEMA sorumlusu ve aynı zamanda şair Yusuf Uyar dan kendi yazdığı şiirleri okudu.

 

Kaymakam Harun Ersin Polat da engelliler haftasını kutlayarak yaptığı konuşmasına şöyle devam etti.

-‘ulslar arası engelliler günü için bu engelliler günü gerçekleştirildi.Engellilerimize sahip çıkmamız,onların sornlarına çözüm bulmamız,hayatlarını kolaylaştırmamız,bir taraftan devlet memuru olarak görevimiz,bir taraftan insanlık görevimiz,sorumluluğum,bizler bunların farkındayız.

Engellilik bir kusur değil,yaşama sevincine engel olmamalı,hem kendileri için,hemde toplumda yaşayan bizler için  bunu doğal olarak karşılamalıyız.Çünkü bu engellilik doğuştan da,herhangi bir kazanda,hastalık tan da,meslektende engellilik durumları ortaya çıkabilir.


Bizler bunun bilinci içinde,engelliliği ortaya çıkaran nedenleri ortaya çıkarıp onları ortadan kaldırmalıyız.Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı her türlü faaliyetlerde bulunmalıyız.

Bizim için önemli olan bu saatten sonra yapmamız gereken,bunu sadece kutlama günü olarak değil,farkındalığın artırılması,bu çerçevede de engelleyici sebeplerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarda bulunulması ve engellilerinde hayatlarını kolaylaştırarak,onları üretime dahil ederek toplumda aktif bir rol üstlenerek yardımcı  olmaktır.Hepimiz birgün engelli olacağımızın bilinci içerisinde engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor.Hepinizin engelliler gününüzü kutluyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar Yaptığı konuşmada,’engelli kardeşleim e değerli aileleri sizlere ne iltifat,güzel sözler söylense inanın az gelir,çünkü o engelli yavruları ile birlikte bir ömür yaşıyarak zaten en büyük ödülü kazanmış durumundalar.Bizlerde onlara ne yapabiliyorsak onları rencide etmeden daha güzelini yapmanın gayreti içerisinde olacağız.çünkü bu hayatımızın,evlerimizin, şehirlerimizin  renkleri olmuşlardır.hükümetimizin son yıllarda aldığı kararlarla artık onlar toplumumuzun içerisinde,iş yerlerinde,evimizin içerisinde yaşayan bire birey oldular ki,ne mutlu bize,Başta şu anda cumhurreisimiz başta olmak üzere,teşekkürlerimi,şükranlarımı arz ediyorum.Bizler sizlerle birlikte olmaya ve her türlü engeli aşmaya devam edeceğiz.Her zaman kapımız açık ve açıklık da devam edecek.Szölerime son verirken değerli misafirlerimize,ozanımıza teşekkür ederken,bugün sulakyurt ta bir şehidimizi daha toprağa verdik,Allahtan rahmet diliyor,ailesine sabır versin diyoruz.Aramızdan ayrılacak olan Erzurum Pasinlere tayini çıkan çok değerli Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz,İlçemize yaptığı güzel hizmetlerden dolayıda kendisine ilçem,belediyem ve şahsım adına da çok teşekkür ediyor,yeni görev yerinde başarılar diliyorum.diyerek konuşmasını tamaladı.

 

Daha sonra Belediye Yaşlılar ve engelliler birimi sorumlusu mustafa yaman ın organize ettiği ve belediyeye davet ettiği bizzat getirdiği ve kendi gelebilen engelli vatandaşlara protokol tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Topklu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Bu haber 1107 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi