Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GÖRME ENGELLİYE YARDIM eğitimi serisine Şehit Nebi Gündoğan Anadolu lisesinde başlandı

GÖRME ENGELLİYE YARDIM eğitimi serisine Şehit Nebi Gündoğan Anadolu lisesinde başlandı

Tarih 02 Ocak 2017, 02:54 Editör PINAR YILMAZ

GÖRME ENGELLİYE YARDIM eğitimi serisine Şehit Nebi Gündoğan Anadolu lisesinde başlandı

GÖRME ENGELLİYE YARDIM eğitimi serisine Şehit Nebi Gündoğan Anadolu lisesinde başlandı

Kırıkkale de 19 lisede eğitimine başlanan ‘Görmem için sen varsın’projesinin koordinatörlüğünü, İl milli eğitim Ar-Ge birimi üstlenmiştir.

19 lisede uygulamaya başlanan milli eğitim projeler koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz,Porje sorumluluğunu Hatice Şap idare ederken,Projenin yasal temsilciliğini ise İl Milli eğitim müdürü İsmail Çetin yapmaktadır.

Amacın, engelli bireylerin Aile ve Toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda başlatılan Liseler de eğitim serisine Şehit Nebi Gündoğan Anadolu lisesinde başladı.

Okul Müdürü Türker Yurtsever’in başkanlığında çok amaçlı salonda yapılan eğitim çok verimli geçmiştir.

Görme engelli Bekir Akdeniz,Proje eğitim görevlisi olarak şimdiye kadar beş kurum amirlikleri,10 kadar okullarda eğitim ve sunum yaparak Gençleri ve toplumu bilinçlerdirmeyi amaç edinmiştir.

Bekir Akdeniz Öğrencilere, önce  hayatda gören gözlerini nasıl kaybettiğini anlatarak başlattığı bu projenin başarı çıtasının gittikçe yükselmeye başladığı belirterek eğitimin amacını ve hedefleri anlattı.

Görme engellilerin otobüslere binme oturma ve inmede neler yapılır,engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler,komşu ve toplum ilişkileri,baston kullanma ,evlerinde aile içi yaşayış biçimleri,engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konulardan bahsederek bir ders saati verilen eğitim tamamlandı.soru cevap kısmında ise Bahşılı dan Kırıkkale ye kadar nasıl gittiğini,karşılaştıkları zorlukları sorarken,bir öğretmen marketlerde veya alışverişlerde para konusunu nasıl çözüyorsunuz dedi.


 

Akdeniz ise paraları tanımak için özel hazırlanmış kalıplarımız var onlarla o işi çözüyoruz dedi.

yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı,Eğitimi sonuna kadar dinleyen 9 ve 10 cı sınıf öğrencileri ile öğretmenleri ise sokakta bir görme engelli gördüklerinde onunla nasıl irtibata geçeklerini,nasıl toka yapacaklarını,sokağın karşısına geçerken nelere dikkat edeceklerini öğrenerek Bekir Akdeniz den çok yararlandıklarını bilinmeyen çok şey öğrendiklerini belirttiler.

Toplu fotoğraf çekilmeyide ihmal etmeyen öğrenciler Akdenizin koluna girerek adeta yardım etme yarışına girdiler.(Editör AY)

Bu haber 1935 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi