Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Türkiye de Demokrasi Serüveni

Türkiye de Demokrasi Serüveni

Tarih 20 Ocak 2017, 01:53 Editör PINAR YILMAZ

Türkiye de Demokrasi Serüveni

Türkiye’de Demokrasi Serüveni

Aday Öğretmen Yetiştirme Yönergesi gereğince "Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci Seminer" Kırıkkale Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Düzenlenen seminere Kırıkkale genelinde görev yapan ve adaylık sürecini sürdüren 143 Aday Öğretmen katıldı.

ORTAYA ÇIKTI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çetin 15 Temmuz şehitlerini rahmet, minnet ve saygı ile anarken; darbe girişimi ve sonrasındaki demokrasi zaferinin önemine vurgu yaparak  toplumun oluşumu ve gelişiminde öğretmen ve eğitimin rolünün ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

ÖĞRETMENLERE ANLATILDI

Osmanlıdan Cumhuriyete Demokratikleşme Hareketleri, Tanzimat ve Meşrutiyet dönemi, Milli Mücadele  Dönemi ve İlk Meclisin Demokratik yapısı , Cumhuriyet döneminde çok partili hayata geçiş ve askeri darbeler  (27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997) ve demokratik hayata etkileri15 Temmuz 2016 darbe girişimi ve sonrasındaki olayların Türk Demokrasi tarihindeki yeri ve önemini aday öğretmenlere anlattı.

RESİM SERGİSİ GEZİLDİ

15 Temmuz Şehitlerinin acısının yüreklerde taze kalması gerektiğini, bu acı günün unutulmaması adına şehitlerimizin sık sık yad edilmesi gerektiğini de belirtti.  Seminere katılan aday öğretmenler daha sonra 15 Temmuz Süreci ile ilgili Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen Kahramanlık Türküleri dinletisi ile program sonunda 15 temmuz konulu resim sergisi gezildi.

 

 

Bu haber 792 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi