Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Gereksiz antibiyotik kullanmayın!

Gereksiz antibiyotik kullanmayın!

Tarih 21 Ocak 2017, 01:03 Editör PINAR YILMAZ

Gereksiz antibiyotik kullanmayın!

Gereksiz antibiyotik kullanmayın!

Vatandaşların bilinçlenmesi ve sağlıklarını koruması amacıyla çalışma gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, akılcı ilaç kullanımı konusuna vatandaşları bilgilendiriyor.

 

ÖNCELİKLİ KONULAR ANLATILDI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hazırlanan Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Ulusal Eylem Planı 2014-2017 kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Aile hekimlerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, öncelikli faaliyet alanlarından olan antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması amacıyla Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğitimi yapılması ve Grup A Streptokok hızlı antijen tanı testleri konusunda bilgi verildi.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Hacı Hidayet Doğruer Toplantı Salonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş’ in katılımı ile aile hekimlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünü başarılı şekilde yürüten Güngüneş, sağlık konusunda önemli projeleri hayata geçirerek, çalışmalarına devam ediyor.

 

UZMANLAR BİLGİ VERDİ

Güngüneş, “Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Ergin Ayaşlıoğlu ile Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği personeli Uzm. Dr. Özlem Erol ve Uzm. Dr. Çiğdem Hatice Torun Ediz tarafından Üriner Sisten Enfeksiyonları, Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonları ve Sinüzitte Antibiyotik Kullanımı konularında ve Grup A Streptokok hızlı antijen tanı testleri konusunda bilgi verilmiştir” dedi.(KALE HBR)

Bu haber 677 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi