Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırıkkale Fen Lisesinde Engelli Semineri verildi

Kırıkkale Fen Lisesinde Engelli Semineri verildi

Tarih 20 Şubat 2017, 11:17 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de Hayırları Evet lere çevireceğiz. ‘Görmem için sen varsın’projesinin Kırıkale Fen Lisesinde devamı verildi

 Kırıkkale Fen Lisesinde Engelli Semineri verildi

Akdeniz;Hayırları Evetlere çevirmeye çalışıyoruz.

Kırıkkale de 19 lisede eğitimine başlanan ‘Görmem için sen varsın’projesinin koordinatörlüğünü, İl milli eğitim Ar-Ge birimi üstlenmiş ve eğitimlerin 4.si Kırıkkale Fen Lisesinde devam etti.

‘Görmem için sen varsın’proje koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz,Porje sorumluluğunu Hatice Şap idare ederken,Projenin yasal temsilciliğini ise İl Milli eğitim müdürü İsmail Çetin yapmakta olduğu bildirildi.


Programa Okul Müdürü Nusret Kılıç Öğretmenler,Öğrenciler ,aynı zamanda Bekir Akdeniz in Bahşılı daki okullarda ve resmi kurumlarda başlattığı projesinin basın sözcülüğünü yapan AA muhabiri Haberci71 Koordinatörü,Medya ve Gazeteciler cemiyet yönetim kurulu üyesi AHMET Yaman katıldı.

 Seminerde Amacın, engelli bireylerin Aile ve Toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda başlatılan Liseler de eğitim serisine Kırıkale Fen lisesi çok amaçlı salonda devam etti.

Okul Müdürü Nusret Kılıç başkanlığında çok amaçlı salonda yapılan eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi.


Görme engelli Bekir Akdeniz,Proje eğitim görevlisi olarak şimdiye kadar beş kurum amirlikleri,15 kadar liselerde eğitim ve sunum yaparak Gençleri ve toplumu bilinçlerdirmeyi amaç edindik diyerek devam etti.

Bekir Akdeniz in öz geçmişini  11/D öğrencisi Elif Türkel okudu.Görme engelli Akdeniz,Öğrencilere, önce  hayatta gören gözlerini nasıl kaybettiğini anlatarak başlattığı bu projenin başarı çıtasının gittikçe yükselmeye başladığı belirterek Bahşılı ilçe sinde başlayan eğitimin amacını ve hedeflerinin Kırıkkale ye kadar taştığını anlatarak toplumda karşılaştıkları zorlukları anlattı.

Görme engellilerin otobüslere binme oturma ve inmede neler yapılır,engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler,komşu ve toplum ilişkileri,baston kullanma ,evlerinde aile içi yaşayış biçimleri,engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konulardan bahsederek bir ders saati verilen eğitim tamamlandı.soru cevap kısmında ise ilginç sorularla karşılaşan Akdeniz öğrencilere fesbok hesabını verdi.beni takip edin o kadar faal bir adam olduğumu hayata küsmediği görürsünüz.dedi.

yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı,Eğitimi sonuna kadar dinleyen 9, 10  ve 11 cı sınıf öğrencileri ise sokakta bir görme engelli gördüklerinde onunla nasıl irtibata geçeklerini,nasıl toka yapacaklarını,sokağın karşısına geçerken nelere dikkat edeceklerini uygulamalı öğrenerek Bekir Akdeniz den çok yararlandıklarını bilinmeyen çok şey öğrendiklerini belirttiler.


Müdürlüğünü Nusret Kılıç hocamızın yaptığı,Fen liseleri arasında Kırıkkale de haklı bir yeri olan Fen Lisesi 471 öğrenci ile eğitime devam ederken bunların 451'i takdir ve 20

'si teşekkür almış,çok başarılı bir okul olduğu görülmektedir.Okulda kendi aşçılarının yaptığı ve cuzi bir fiyatla 300 kişi yemek yemekte olup,115 kişi ise pansiyonda kalmak olduğu bildirildi.

Ayrıca okulun bununla kalmayan başarı grafiği en son sınavda 12. Sınıflardan Türkiye 6.sı ve 11.sınıflarda Türkiye birincisi çıkarttığı öğrenildi.

Nusret Kılıç ın yönetimideki Kırıkkale Fen lise sinin bununlada kalmayıp daha büyük başarılara imza atacaklarını görür gibi oluyor ve tebrik ediyoruz.

Bekir Akdeniz eğitimine,'Görmek isteyen göze karanlık ne yapar,Görmek istemeyen göze ise ışık ne yapsın' diyerek  konuşmasını tamamladı.

Karşılıklı sorulara da cevap veren Akdeniz Bakın ben buranın en yüksek dağı olan Dinek dağına Valiliğimizin bir programında dahil olarak zirve yaptık üstelik birçok genç yolda kalırken.orada benim hedefim,amacım ve azmim galip geldi zaten hayatımızda bu üç unsurdan ibaret değilmidir.Hedefim,Amacım,sabrım ve azmimizle yapamacağımız hiçbir iş eğitim yoktur.

ÜLKEMİZDEKİ HAYIR’LARI EVET LERE ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ...!

Nedir bunlar görme engelli ile ilgili hiç kitap okudunuzmu çıkan sonuç %91 Hayır...

Görme engellilerle ilgili hiç sinemaya,tiyatroya gittinizmi %81 HAYIR...

Karşıdan Karşıya geçerken hiç Görme engelliye yardım ettinizmi,%76 yine HAYIR...

İşte biz Bahşılı da başlattığımız bu mücadeleye devam ederek Kırıkkale ye kadar geldik amacımız bu HAYIR ları Evet lere çevirmektir.dedi.

Uygula kısmında ise 9.b sınıfı öğrencisi Yaren Dönmez Bir engelliye trafikte nasıl yardım edilir ugulamasında Bekir Akdeniz in koluna girerek nasıl yolun karşısına geçirilir,engelli ile tanışma ve tokalaşma gibi yakın temas bilgilerini öğrendi.

Toplu fotoğraf çekilerek bir ders saati kadar süren eğitim sona erdi.

Yemekhanede yemek ikram edildi ve yemeklerin çok kalite olduğu kendilerinin yaptığı söylendi,eğitim ekibi ve basın tarafından çok beğenildi.(Editör HA.AY)

Bu haber 1381 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi