Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ByPass ameliyatı tarihe karışacak

ByPass ameliyatı tarihe karışacak

Tarih 23 Şubat 2017, 01:43 Editör PINAR YILMAZ

ByPass ameliyatı tarihe karışacak

ByPass ameliyatı tarihe karışacak

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi yine bir ilke daha imza attı. 67 yaşındaki hastaya coil embolizasyon yöntemiyle tedavi edildi.

KALP RAHATSIZLIĞININ BAŞLICA BELİRTİSİ

Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Tekin Akça ve Kardiyoloji Bölümü Uzman Dr. Murat Güzel konu ile ilgili açıklama yaptı. Uzman Dr. Güzel Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine baş ağrısı şikayeti ile gelen 67 yaşında Gazi Çalış, hastanede efor esnasında oluşan göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloji polikliniğine başvurdu.

AMELİYAT OLMADAN TEDAVİ İMKÂNI

Yapılan tetkikler sonucu hastaya “koroner fistül”tanısı konuldu. Uzman Dr. Güzel tarafından gerçekleştirilen “coil embolizasyon” yöntemiyle hasta açık kalp ameliyatı olmadan sadece 1 gün hastanede yatarak sağlığına kavuştu. Bu yöntem “coil embolizasyon” İlimiz de şuana kadar sadece Yüksek İhtisas Hastanemizde yapıldığını belirterek hastalarımızın diğer illere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti.

YAKINMALARA SEBEP OLURLAR

Yöntem ile ilgili Uzm. Dr. Güzel şu açıklamada bulundu: “Efor esnasında oluşan göğüs ağrısı ve nefes darlığının çok ender sebeplerinden biri koroner fistüllerdir. Sıklığı yaklaşık %0.08 yani (onbinde 8) civarındadır. Farklı karakterde olabilen “koroner fistüller” kalbin kendisini beslemesi için olan gerekli olan kanı farklı dokulara göndererek hastada göğüs ağrı veya nefes darlığı gibi yakınmalara sebep olurlar. Bu hastalık Koroner anjiyografi yöntemiyle teşhis edilebilir. Günümüzde bu hastalığın tedavisi için açık kalp ameliyatı yapılmaksızın “coil embolizasyon” yöntemiyle endovasküler yani anjiyografik yöntemle kapatılabilmektedir.”

BAŞARILI ŞEKİLDE OLDU

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça, “Bu ameliyattan sonra hastanın bir günde taburcu oldu. Bu tip ameliyatların az sayıda merkezlerde ve 3. basamak hastanelerinde yapılabilmekte. İlimiz Yüksek İhtisas Hastanemiz de bu yöntemin kullanılarak hastada herhangi bir şikâyet olmaksızın başarılı bir şekilde yapılabilmesi bizim için büyük bir kazançtır” şeklinde konuştu.(PUSULA)

 

Bu haber 855 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi