Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Mülteciler Türkçe öğreniyor

Mülteciler Türkçe öğreniyor

Tarih 24 Şubat 2017, 01:39 Editör PINAR YILMAZ

Mülteciler Türkçe öğreniyor

Mülteciler Türkçe öğreniyor

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, mültecilerin dil sorunlarını çözmek için Milli Eğitim tarafından Türkçe kurslarının verildiğini söyledi. Eğitim ve öğretim göremeyen mülteci çocuklarının da okula gitmesi gerektiğini belirten Haktankaçmaz, bu konuda çalışma yapılması gerektiğini hatırlattı.

TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırıkkale´de bulunan mültecilere Türkçe kursu veriyor. Afganistan, Suriye, Irak, İran gibi ülkelerden Türkiye´ye gelen mültecilerin dil sorununu çözmek, topluma entegre etmek ve yeni bir dil öğrenmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi 160 mülteciye Türkçe kursu veriyor. Tamamı yetişkin olan ve aralarında doktor, öğretmen, hâkim, savcı gibi üst sınıf meslekler olan mülteciler, 3 saat sabah, 3 saat öğlen olmak üzere hafta içi her gün Türkçe dersi öğreniyor. Halk Eğitim Kurs Merkezi´nde eğitim gören mültecilerin yaşları ise 22 ila 78 olarak değişiyor.

FETÖ DERSHANESİ MÜLTECİLERİN HİZMETİNDE

Mültecilere Türkçe eğitimi, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)´nün elinde olan eski Maltepe Dershanesi´nde hizmet veren Halk Eğitim Ek Kurs Merkezi´nde belirli aralıklarla veriliyor. Mültecilere verilen kursları yerinde inceleyen Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, dış ülkelerden gelen mültecilere her türlü yardımın yapıldığını söyledi. Göç İdaresi ile ortaklaşa olarak çalıştıklarını belirten Haktankaçmaz, mültecilere sosyal ve nakdi yardım alanında belirli aralıklarla maddi manevi desteğin sağlandığını bildirdi. Haktankaçmaz ayrıca, Kırıkkale´de bulunan mültecilerin dil sorunlarını çözmek için Mili Eğitim tarafından Türkçe kurslarının verildiğini ifade etti.

TOPLUMA ENTEGRE OLACAKLAR

Mültecilere yeni bir dil kazandırmak, topluma entegre etmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak için böyle bir adımın atıldığını bildiren Vali Haktankaçmaz, tamamı yetişkin olan kursiyerlerin arasında doktor, hakim, savcı gibi kişilerin olduğunu belirtti. Belirli nedenlerden eğitim ve öğretim göremeyen mülteci çocuklarının da okula gitmesi gerektiğini belirten Haktankaçmaz, bu konuda çalışma yapılması gerektiğini hatırlattı. FETÖ´den alınan okulun millete hizmet verdiğini belirten Haktankaçmaz, kentte bulunan mültecilerin bu binadan yararlandığını kaydetti.

BİN 63 MÜLTECİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Kırıkkale´de ilköğretim ve ortaöğretim alanında Bin 63 mülteci gencin öğretim gördüğünü belirten Haktankaçmaz, belirli sebeplerden dolayı eğitim ve öğretim göremeyen çocukların olduğunu ve bu çocukları topluma kazandırmak için mutlaka eğitim öğretim verilmesi gerektiğini bildirdi. Okula gitmeyen bir bireyin ileriki dönemlerde sıkıntılar yaşayacağını belirten Haktankaçmaz, bu konuda önemli çalışmalar yapılacağını ve ailelerin kafalarında ki soru işaretlerinin giderileceğini söyledi. Açıklamaların ardından Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç sınıflarda eğitim gören mültecilerle bir araya geldi.(PUSULA GZ)



Bu haber 813 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi