Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ 5.OKULU SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİNDE DEVAM ETTİ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ 5.OKULU SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİNDE DEVAM ETTİ

Tarih 24 Şubat 2017, 02:57 Editör PINAR YILMAZ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ 5.OKULU SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİNDE DEVAM ETTİ

GÖRMEM İÇİN SEN VARSIN EĞİTİMİ 5.OKULU SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİNDE DEVAM ETTİ

Kırıkkale de 19 lisede eğitimine başlanan ‘Görmem için sen varsın’projesinin koordinatörlüğünü, İl milli eğitim Ar-Ge birimi üstlenmiş ve eğitimlerin 5.si SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİNDE devam etti.

‘Görmem için sen varsın’proje koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz,Porje sorumluluğunu Hatice Şap idare ederken,Projenin yasal temsilciliğini ise İl Milli eğitim müdürü İsmail Çetin yapmakta olduğu bildirildi.

Programa Okul Müdürü Hacı Güneşli,Müdür Yardımcısı Veli Keleş,rehber öğretmen Koçu Arpalık, Öğretmenler,Öğrenciler ,aynı zamanda Bekir Akdeniz in Bahşılı daki okullarda ve resmi kurumlarda başlattığı projesinin basın sözcülüğünü yapan AA muhabiri Haberci71 Koordinatörü,Medya ve Gazeteciler cemiyet yönetim kurulu üyesi AHMET Yaman katıldı.

 

Seminerde Amacın, engelli bireylerin Aile ve Toplum içerisindeki yeri ve karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda başlatılan Liseler de eğitim serisine Kırıkale Süleyman Demirel Anadolu lisesi çok amaçlı salonda devam etti.

Okul Müdürü Hacı Güneşli başkanlığında çok amaçlı salonda yapılan eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Görme engelli Bekir Akdeniz,Proje eğitim görevlisi olarak şimdiye kadar beş kurum amirlikleri,16 kadar liselerde eğitim ve sunum yaparak Gençleri ve toplumu bilinçlerdirmeyi amaç edindik diyerek devam etti.

Bekir Akdeniz in öz geçmişini  Beden eğitim öğretmeni Arzu Arslan okudu.Görme engelli Akdeniz,Öğrencilere, önce  hayatta gören gözlerini nasıl kaybettiğini anlatarak başlattığı bu projenin başarı çıtasının gittikçe yükselmeye başladığı belirterek Bahşılı ilçe sinde başlayan eğitimin amacını ve hedeflerinin Kırıkkale ye kadar taştığını anlatarak toplumda karşılaştıkları zorlukları anlattı.

İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK.

Görme engellilerin otobüslere binme oturma ve inmede neler yapılır,engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler,komşu ve toplum ilişkileri,baston kullanma ,evlerinde aile içi yaşayış biçimleri,engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konulardan bahsederek bir ders saati verilen eğitim tamamlandı.soru cevap kısmında ise ilginç sorularla karşılaşan Akdeniz öğrencilere fesbok hesabını verdi.beni takip edin o kadar faal bir adam olduğumu hayata küsmediği görürsünüz.dedi.

yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı,Eğitimi sonuna kadar dinleyen 9, 10  ve 11 cı sınıf öğrencileri ise sokakta bir görme engelli gördüklerinde onunla nasıl irtibata geçeklerini,nasıl toka yapacaklarını,sokağın karşısına geçerken nelere dikkat edeceklerini uygulamalı öğrenerek Bekir Akdeniz den çok yararlandıklarını bilinmeyen çok şey öğrendiklerini belirttiler.

Müdürlüğünü Hacı Güneşli nin yaptığı,Süleyman Demirel lisesi 3 idareci,40 öğretmen kadrosu ve 650 öğrenci sayısı ile il de rekor öğrenci bulundurmaktadır.

Okulun bir sürü başarıları bulunurken en son Beden Eğitim ve Basketbol öğretmenlerinin çabaları ile Gençkızlar A da İl birincisi (üç senedir birincilik devam ediyor)

Genç kız B ise il üçüncüsü,Genç erkeklerde il dördüncüsü,Bedminton kız erkek ikincisi,voleybol b     B takımında kızlar dördüncüsü olmuşlardır.

Hacı Güneşli ın yönetimideki Kırıkkale Süleyman Anadolu Demirel lise sinin bununlada kalmayıp daha büyük başarılara imza atacaklarını görür gibi oluyor ve tebrik ediyoruz.

Bekir Akdeniz eğitimine,'Görmek isteyen göze karanlık ne yapar,Görmek istemeyen göze ise ışık ne yapsın' bir ülkenin geleceği gençlere bağlıdır.diyerek  konuşmasını tamamladı.

Karşılıklı sorulara da cevap veren Akdeniz Bakın ben buranın en yüksek dağı olan Dinek dağına Valiliğimizin bir programında dahil olarak zirve yaptık üstelik birçok genç yolda kalırken.orada benim hedefim,amacım ve azmim galip geldi zaten hayatımızda bu üç unsurdan ibaret değilmidir.Hedefim,Amacım,sabrım ve azmimizle yapamacağımız hiçbir iş eğitim yoktur.


ÜLKEMİZDEKİ HAYIR’LARI EVET LERE ÇEVİRMEK ZORUNDAYIZ...!

Nedir bunlar görme engelli ile ilgili hiç kitap okudunuzmu çıkan sonuç %91 Hayır...

Görme engellilerle ilgili hiç sinemaya,tiyatroya gittinizmi %81 HAYIR...

Karşıdan Karşıya geçerken hiç Görme engelliye yardım ettinizmi,%76 yine HAYIR...

İşte biz Bahşılı da başlattığımız bu mücadeleye devam ederek Kırıkkale ye kadar geldik amacımız bu HAYIR ları Evet lere çevirmektir.dedi.

Uygulama kısmında ise Beden eğitim öğretmeni Arzu Arslan dan güzel bir öneri geldi.Bu anlattığınız çok yararlı bilgileri 2-4 sayfalı birer broşürde belirtsin göstersinki bizler arşivimize kaldırak ve evlerimize götürek elimizde görme engelliler hakkında bazı gerçekleri anlatan bir rehber olsun dedi.

 Bir engelliye trafikte nasıl yardım edilir ugulamasında Bekir Akdeniz in koluna girerek nasıl yolun karşısına geçirilir,engelli ile tanışma ve tokalaşma gibi yakın temas bilgilerini öğrendiler.

Toplu fotoğraf çekilerek bir ders saati kadar süren eğitim sona erdi.

(Editör HA.AY)

Bu haber 1581 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi