Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BİLSEMDE GÜNLERDEN π (Pİ)

BİLSEMDE GÜNLERDEN π (Pİ)

Tarih 22 Mart 2017, 01:44 Editör PINAR YILMAZ

BİLSEMDE GÜNLERDEN π (Pİ)

BİLSEMDE GÜNLERDEN π (Pİ) 

Kırıkkale Bilim Sanat Merkezi’nde matematiğin ünlü sabiti “Pi Sayısı (π)” için özel kabul edilen 3.ayın 14. gününde “Pi Günü Etkinlikleri” düzenlendi. 

Kırıkkale Bilim Sanat Merkezi’nde matematiğin ünlü sabiti “Pi Sayısı (π)” için özel kabul edilen 3.ayın 14. gününde “Pi Günü Etkinlikleri” düzenlendi. Öğrenciler merkeze o güne özel kendi tasarladıkları “πtişört”leri ile katıldılar. Etkinlikler, günün anlam ve önemi adına hazırlanan alanda öğrenci ve velilerin pi heykeli altındaki özçekimleri ile başladı. Öğrenciler boya kalemleri ile “πmozaik”i renklendirdiler.

Matematik Öğretmeni Melih KERMAN “π’nin görünmeyenleri” başlıklı sunumuyla katılımcıları matematiğin büyüleyici dünyasında bir yolculuğa çıkarttı. Hazırlanan “aparatπ” ile “π” sayısının mantığını somutlaştırarak anlatan KERMAN, “π” nin sonsuza dek uzanan esrarengiz bir sayı olduğunu vurguladı. Sonsuzluğa uzanan “π” sayısının en çok basamağını ezberleme rekortmenlerinden bahseden KERMAN katılımcılar arasında “π”nin en fazla basamağını hafızadan söylemelerini istediği “πmemory” ile yarışmaları başlattı.

Sunumun ardından etkinlik kapsamında düzenlenen “πramit” yarışmasında katılımcılardan “pi”  hecesini içeren kelime piramidi oluşturmaları istendi. Yapılan “πatışma” da ise öğrenciler “pi” hecesi ile başlayan sözcüklerle birbirlerine karşılık verdiler. Kıyasıya rekabet içinde geçen yarışmalar arasında “πkoro” ile kısa bir müzik dinletisi yapıldı. “πadımla” ile öğrenciler kendi adımlarıyla π sayısını en hızlı ve en doğru şekilde hesaplamaya çalıştılar.

Yarışmaların ardından bu güne özel olarak bilsem öğrencileri tarafından hazırlanan π sergisi gezildi. Sergide pi sayısının renklerine göre tasarlanan bileklikler ve kolyeler katılımcılara hediye edildi. Somutlaştırılarak oluşturulan pi renk benzetimi çalışmaları ilgiyle incelendi. Daha sonra π sembolünden oluşturulan resfebe sergisi gezildi.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Merkez Müdürü Mehmet ATALAY tarafından ödüller verildi. Öğrencileri gösterdikleri performanslardan dolayı tebrik eden ATALAY etkinlikler vasıtasıyla öğrencilerin matematiğin güzel yönlerine karşı farkındalıklarını artırarak, olumlu tutum geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti ve bilim ile sanatın buluştuğu kurumumuzun adına yakışan bu etkinliği düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Etkinliğe katılan veliler böyle bir etkinlikle çocuklarının eğitim ortamına dâhil olmanın kendilerini de mutlu ettiğini belirttiler.

Etkinlikler sonrasında öğrenci velileri tarafından hazırlanan π pastaları kesilerek etkinliğe lezzetli bir son verildi.​(EDİTÖR AY)

 

Bu haber 686 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi