Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kültür ve Spor Turizmini Canlandıracağız

Kültür ve Spor Turizmini Canlandıracağız

Tarih 19 Nisan 2017, 03:08 Editör PINAR YILMAZ

Kültür ve Spor Turizmini Canlandıracağız

Kültür ve Spor Turizmini Canlandıracağız

Turizm Haftası kapsamında Kültür Merkezinde program düzenlendi. Programda konuşan Vali M.İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale’nin ekonomik soysa-kültürel bakımdan kabuğunu değiştirmeye çalıştıklarını söylerken, amaçlarının kültür ve spor turizmini canlandırmak olduğunu belirtti.

GENİŞ KATILIM

Nisan ayının ilk yarısının bitmesi ile birlikte başlayan ve bir hafta süre ile kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri dün itibariyle başladı. Turizm Haftası açılış programına Vali M.İlker Haktankaçmaz, Vali Yardımcıları, Kırıkkale Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı

 

55 BİN 791 YERLİ YABANCI TURİST

Törenin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er yaptı. Er yaptığı konuşmada, Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlamakta olan Turizm Haftasının bu yılki 41.kutlandığını belirtti. Er “Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan Uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür” ifadesinde bulundu. Turizm dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında ülkemizin de dünya pazarındaki en rekabetçi üründür. Bu çerçevede turizm potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde, insanlarımızın turizm konusunda bilinçli olmalarının sağlanması için her yıl kutlamakta olduğumuz turizm haftalarının önemi büyüktür. Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması etkin bir tanıtımdan geçmektedir.  İlimizin tarihi kültürel, doğal ve kentsel mekanlarda oluşturulan görsellerle Bakanlığımız tanıtım portalı aracılığı ile internet üzerinden hedef kitleye ulaşma çalışmaları yapılmaktadır . İlimizde 3 yıldızlı hizmet veren 2 otel, işletme belgesi almak isteyen başvuran 1 otelimiz bulunmaktadır. Yine ilimizde turizm belgeli 7 adet seyahat acentesi faaliyet göstermektedir. 2016 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen ilimize gelen 52 bin 524 yerli, 3 bin 267 yabancı olmak üzere 55 bin 791 kişi ziyaret etmiştir.’’dedi.

 

TANITIMDA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Er’in konuşmasının ardından M.İlker Haktankaçmaz, bir konuşma gerçekleştirdi. Haktankaçmaz, yaptığı konuşmada, turizm haftasının öneminden bahsederek, Turizmin ülke ekonomisine büyük faydası olduğunun altını çizdi. Haktankaçmaz, İlimizin turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu ancak tanıtım noktasında sıkıntı yaşandığını belirtti. Bu sıkıntının giderilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ilimize gelen turist sayısında artış göstereceğine inandığını belirtti. Vali Haktankaçmaz “ Turizm özellikle çok büyük bir değerdir. Kırıkkale’de tanıtılmamış çok büyük yer altı ve yer üstü eserlerimiz var. Bizim amacımız kültür ve spor turizmini canlandırmak. Turizm yapısı olarak çok değişik alanlarda imkanlara sahibiz. Yeni bir şehiriz. MKE’nin kurulması ile gelişim göstermişiz.’dedi.(KALE GZ)

 

 

 

Bu haber 735 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi